Klart: Här spelas Nordea Masters 2018

Nu är det klart var den svenska European Tour-tävlingen spelas nästa år. Hills Golf & Sports Club får värdskapet.

Klart: Här spelas Nordea Masters 2018
Hills Golf & Sports Club kommer att arrangera Nordea Masters 2018. //Foto: Jacob Sjöman

Det var under söndagens rond av Nordea Masters på Barsebäck G&CC som ägaren Lagardere genom golfansvarige Claes Nilsson förklarade att banken signerat ett nytt avtal som titelsponsor.
Nordea Masters meddelade också att tävlingen skulle få nytt datum – från början av juni till 16-19 augusti – direkt efter majorn PGA Championship.

Claes Nilsson berättade också att det skulle kunna bli aktuellt med ny spelplats.
När Svenskgolf.se frågade läsarna vilken som var deras favoritbana vann Barsebäck överlägset.
Skånebanan fick 137 röster.
På delad andraplats kom Bro Hof och Hills med 50.

På fredagsmorgonen kom beskedet om var turneringen spelas 2018.
Det blir Hills Golf & Sports Club i Mölndal utanför Göteborg.
– För oss som arrangör är det viktigt att tävlingen roterar mellan Sveriges största orter och bästa banor. Göteborg med omnejd har inte stått som arrangör sedan 1996 och Hills Golf & Sports Club blev därför ett naturligt val för oss, särskilt som banan spelstrategiskt utmanar även elitgolfarna. Hills erbjuder även fantastisk inramning med utsikt över så mycket som sju hål från klubbhusets balkong. Vi har också ett stort stöd från Göteborgs näringsliv inför detta beslut, säger Claes Nilsson, Tournament Director Nordea Masters.

Så här säger Hills vd Mats Sterner i en kommentar.
– Sedan vi tog över ägandet av klubben 2012 har ett av våra mål varit att få arrangera en stortävling likt Nordea Masters. Johan Edfors som är både proffsgolfare och en av klubbens delägare, har med varsam hand förädlat och utvecklat nio av våra totalt 18 hål. Idag är Hills redo för att stå det ultimata testet; en tävling med Europas bästa golfspelare på plats.

Tomas Björklund, Head of Sponsring & Event på Nordea, säger så här om nyheten i samma pressmeddelande:
– För oss är det viktigt att Nordea Masters också kommer till Göteborg, som är en viktig marknad för oss. Här finns flera av våra största kunder på både privat- och företagssidan. Golf är ett utmärkt tillfälle att träffa våra kunder på andra ställen än bankkontoret. Dessutom är det en folkfest där vi vill sprida positiva kundupplevelser till alla besökare.

 

Vad tycker du om valet?

Skriv i kommentarsfältet!

Bra val!
Ja
241
129
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!