5de43d32110c3

Tournytt

Så ska USGA undvika nya regelincidenter

I fjolårets turnering fick USGA mycket kritik för en uppmärksammad regelsituation.

Text: CM Hellsten • 2017-06-15 Uppdaterad 2017-06-15
Så ska USGA undvika nya regelincidenter

Förra året vann Dustin Johnson US Open på Oakmont. Han segrade trots en uppmärksammad regelincident under avslutningsronden.
På det femte hålet skulle amerikanen putta när bollen började rulla innan han grundat klubban. Dustin Johnson kallade då dit en domare som inte såg någon anledning att ge spelaren ett pliktslag.

Så sänds US Open i TV

Samtidigt tittade USGA:s tävlingskommitté i efterhand på vad som hände och beslutade att ge Dustin Johnson ett pliktslag efter rundan.
USGA fick mycket kritik för att de inte valde att infomera Dustin Johnson förrän på det tolfte hålet, alltså sju hål efter händelsen.

Efter kontroversiella pliktslaget – spelarna försvarar Dustin Johnson

Nu gör arrangörerna allt för att undvika liknande situationer i årets US Open och har vidtagit två åtgärder som ska skynda på beslutsprocessen.

* Det kommer att finnas fyra videogranskningsstationer ute på banan där TV-bilder kan analyseras.

* Fem medlemmar från tävlingskommittén kommer att vara utrustade med varsin surfplatta för att snabbare kunna förmedla beslut och bevis till spelarna.

– Vår intention är att agera så snabbt som möjligt samtidigt som vi är noggranna med alla fakta och kommunicerar med spelarna på ett smidigt sätt, säger Thomas Pagel, USGA:s regelansvarige under presskonferensen inför tävlingen.


Text: CM Hellsten • 2017-06-15
TournyttDustin JohnsonTournyttUS Open
Scroll to Top