U.S. Open – Preview Day 1

Tournytt

Stenson: ”US Open har alltid varit svårare än The Open”

Världssexan Henrik Stenson är på jakt efter sin andra majortitel. Och han tror att det kommer bli en ansträngande vecka på Erin Hills.

Text: Jesper Johansson • 2017-06-13 Uppdaterad 2017-06-13
Stenson: ”US Open har alltid varit svårare än The Open”

Henrik Stenson har landat i Wisconsin och börjat sina förberedelser inför årets andra majortävling. US Open spelas på vackra, men tuffa, Erin Hills och Stenson menar att veckan är en utmaning.
– Golf under US Open har alltid varit svårare än under The Open eller de andra majortävlingarna. Vi vet att Augusta har sina utmaningar, att The Open har sitt väder. Men US Open spelas oftast på golfbanor som är precis på gränsen till spelbara, ibland till och med över gränsen, sa Stenson under en presskonferens.

TV: Se Kevin Nas frustration över US Open-banans ruff

Förhandssnacket under veckan har till stor del handlat om den midjehöga ruffen som kantar fairways bara några få steg utanför det kortklippta gräset. Kevin Na och Wesley Bryan har båda publicerat filmer i sociala medier som visar att det är bäst att hålla sig i spel den här veckan, om man ens vill hitta bollen. Men å andra sidan har det också pratats om att fairways på Erin Hills är bredare än på de flesta US Open-banorna. Men Henrik Stenson fick en annan känsla när han promenerade runt banan på måndagen.
– Banan ser smal ut, men jag tror det har att göra med att banan är placerad på ett enormt område. Du står på en stor, upphöjd, tee och ser det enorma landskapet och då ser alla fairways ganska smala ut.
– Men när man faktiskt är där ute, är de ganska breda och generösa. Däremot gillar USGA att göra det lite svårare, och om man missar fairway kommer du inse att det inte är rätt plats att befinna sig på.

Stenson: ”Känner jag USGA rätt så blir det ganska funky”

Förberedelserna för veckans majortävling har till stor del handlat om att slappna av för Henrik Stenson. Efter Nordea Masters stannade han i Sverige en vecka för att ha semester.
–Jag har inte fokuserat mycket på golfen. Så vi är i alla fall utvilade, och förhoppningsvis kan vi använda oss av det i spelet under de kommande dagarna. Det är viktigt att ha en mental styrka och energi kvar under helgen.
– Det är en ansträngande vecka. Men allt är värt det om man står där på söndagen med trofén. 


Text: Jesper Johansson • 2017-06-13
TournyttHenrik StensonTournyttUS Open
Scroll to Top