Nordea Masters – Day Two

Tournytt

KRÖNIKA: Kan Alex svinga sitt trollspö igen?

Det vore fullständigt vansinnigt

Text: Martin Strömberg • 2017-06-03 Uppdaterad 2019-12-11

Vi har blivit så bortskämda genom Alex Noréns fantastiska upphämtningar att man nästan slutat förstå hur overkliga de är.

Han hämtade in sex slag – och vann med sex – vid Nedbank Challenge förra hösten.

Han låg sju bakom ledande australiern, Andrew Dodt, vid BMW PGA Championship förra veckan på Wentworth.

Alex vann med två efter sin avslutande 62:a.

En gång är ingen gång men två gånger är en trend.

Nu är han sex slag efter ledande engelsmannen, Chris Wood, inför sista ronden av årets Nordea Masters och det är ju svårt att inte drömma om ännu en drömrond sista dagen av Alex. 

Själv ligger han som vanligt lågt.

– Det beror på. Om det blir fint väder så kan det bli för långt upp och banan är inte lätt, sa han efter dagens rond.

Nu är Barsebäck inte Wentworth med sina tiilgängliga par-femmor men jag skriver definitivt inte av Norén från segern ännu.

Han har visat att han kan leverera sista ronden och även om jag tror att det blir svårt att hitta en 62:a eller 63:a härute så är det heller inte säkert att Alex behöver skjuta så lågt. Jag tror att det kan räcka för Alex att han går sex, sju under för att vara med i striden.

Han kommer att behöva rulla i en del på greenerna men är det någon som anpassar sig och hittar rätt på greenerna ju längre tävlingen lider, är det Alex.

Visst, Chris Wood och Thorbjörn Olesen, har vunnit tre respektive fyra ET-titlar och Jeunghun Wang och Matt Fitzpatrick är heller inga spelare som skakar sönder en söndag i Skåne, men det är heller inga superhjältar.

Men det krävs som sagt en golf i närheten av Noréns toppnivå för att ekvationen ska gå ut.

Det har också diskuterats datum och greener och framtida spelplats här på Barsebäck.

Det spekuleras i Hills GC söder om Göteborg och varför inte?

Funkar logistik och allt runtomkring så är det en spännande bana med en hel del bra hål och några som jag känner fortfarande går att göra bättre, men totalt sett är det ett bra test även för luttrade ET-rävar.

Datumet som vi har i år, tidigt i juni, funkar ju nio år av tio.

Våren höll ett köldgrepp om Sverige länge och greenerna är inte perfekta på Barsebäck i år, det kan vi konstatera, men de är heller inte urusla.

Det är oflyt och i ett land med Sveriges klimat kan man inte försvara sig fullt ut mot att banorna inte kommer att vara av Augusta-klass. 

I den bästa av världar kanske tävlingen skulle spelas på sensommaren eller tidig höst då banorna ofta är som bäst i Sverige men alla datum har sina fördelar och nackdelar.

Hela 31 400 åskådare kom ut till Barsebäck under lördagen och det är en finfin siffra. 


Text: Martin Strömberg • 2017-06-03
TournyttAlexander NorenChris WoodMartin StrömbergThorbjörn Olesen
Scroll to Top