BMW PGA Championship – Day Three

Tournytt

Segerchansen lever för Stenson

Fyra slag bakom Dodt inför sista ronden

Text: Martin Strömberg • 2017-05-27 Uppdaterad 2017-05-27

Wentworths nya skepnad fortsätter att ställa till problem för Europatourspelarna. Hårda greener och kastvindar gjorde varje score under par riktigt bra och bara fyra spelare tog sig under 70 slag tredje ronden.

– Det var jobbigt. Det känns som targetgolf med lite linkskänsla här inne bland träden. Jag fick ingen bra start och tappade några slag i början så vi fick gräva ganska djupt hela vägen, säger Stenson till Viaplay efter sin 73-rond.

Den svenska världsfemman lyckades undvika fler tappade slag på vägen in och tvåputtade dessutom för birdies på 12:an och 17:e. 

– Jag har inte haft någon riktigt go känsla på ett halvår och jag är heller ingen stor fan av högt placerade tees med treelines på båda sidor och crossvindar. Det känns dessutom ganska smalt på sina ställen men förhoppningsvis får jag en bättre start i morgon så kanske vi kan vara med här ändå i slutet.

I ledningen efter tre ronden finns nu australiern Andrew Dodt som gick fyra under par på lördagen. Han är ett slag före sydafrikanen Branden Grace.

Övriga svenskar:

Niclas Fasth och Alex Norén (-1) delade 21:or

Peter Hanson (+1) delad 34:a

Alexander Björk (+2) delad 40:e

Johan Carlsson (+4) delad 56:a

 

Segerchansen lever för Stenson

Text: Martin Strömberg • 2017-05-27
TournyttAlexander NorenAndrew DodtBranden GraceEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top