Erin Hills Golf Course – Host of 2017 US Open

Tournytt

US Open-banan kunde bli hur lång?!

Barsebäcks Masters Course är 6 395 meter från back-tee. Det är en kort promenad runt kvarteret i jämförelse med årets US Open-bana.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-19 Uppdaterad 2017-05-19

I juni spelas US Open på Erin Hills, och deltagarna i tävlingen bör fundera på hur deras långa järnspel är. USGA:s chef, Mike Davis, meddelade nämligen under onsdagen att Erin Hills kommer att mätas 7 693 yards, ungefär 7 000 meter, på scorekortet.

– Men vi kommer nog inte att spela banan så långt på någon av de fyra dagarna. Det kan bli lite mer än det, eller lite mindre. Exakt hur långt det blir vet vi inte förrän dagen innan eller till och med på samma dag. Allt är beroende av vindstyrka och hur torrt det är, sa Mike Davis under en presskonferens.

TV: Norén: ”Det var den svåraste banan jag någonsin sett”

Om tävlingsledningen skulle vilja maximera längden är banan 7 800 yards lång, 7 132 meter.
Om ett av varven skulle spelas så långt skulle snittlängden på hålen vara 396,2 meter.

Vi är vana att se US Open-banor uppsatta med hög ruff och svåråtkomliga flaggor.
Men årets upplaga kommer få något snällare fairways. I snitt kommer de vara 50 procent bredare än förra året på Oakmont och i vissa fall mer än så, meddelade Davis.
– Du kommer att kunna se bollen flyttas i vinden på den här banan och därför är årets fairways betydligt bredare än på de flesta US Open-banorna. Men vi tror att det fungerar rent arkitektoriskt och det är så banan är ritad.


Text: Jesper Johansson • 2017-05-19
TournyttTournyttUS Open
Scroll to Top