THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Efter segern: Si Woo Kims högsta ranking i karriären

Trots att Si Woo Kim bara är 21 år gammal har han nu vunnit på PGA Tour vid två tillfälen. Nu är han också topp-30 i världen.

Text: Jesper Johansson • 2017-05-15 Uppdaterad 2017-05-15

Si Woo Kim visade under söndagen att han har i världstoppen att göra, då han vann sin andra titel – och fick det att se enkelt ut.

Under söndagen fick han svåra bunkerslag att se enkla ut, limmade chippar och hade inga problem med en green omringad av vatten. 69 slag och ingen bogey var tillräckligt för att med lätthet vinna The Players Championship.

I och med det är han 21-åringen den yngste segraren i den 44 år gamla tävlingen. Med segern har han nu sin högsta placering någonsin på världsrankingen. Sydkoreanen klättrade från plats 75 – till 28.

Ännu längre upp på rankingen skedde en hel del förändringar. Inom topp-10 klättrade Adam Scott till plats nio, Sergio Garcia är nu rankad femma i världen och Hideki Matsuyama är nu rankad trea i världen på Jason Days bekostnad.

Här är toppen av världsrankingen:

 

 

Efter segern: Si Woo Kims högsta ranking i karriären

Här är svensktoppen:

Efter segern: Si Woo Kims högsta ranking i karriären

 

Damernas ranking har i skrivande stund inte uppdaterats. Det spelades en tävling på Symetra Tour, undertouren till LPGA Tour, i helgen. Den vanns av fransyskan Celine Boutier.


Text: Jesper Johansson • 2017-05-15
TournyttPGA TourSi Woo KimTournytt
Scroll to Top