THE PLAYERS Championship – Round One

Tournytt

Sawgrass 18:e sänkte svenskarna

Dubbelbogeys för både Stenson och Lingmerth

Text: Martin Strömberg • 2017-05-13 Uppdaterad 2017-05-13

Det 18:e på TPC Sawgrass är ett stentufft avslutningshål.

Fråga indiern Anirban Lahiri, som efter tre bollar i vattnet till vänster fick signera en tia i kortet andra dagen.

Också svenskarna fick smaka på avslutningshålets beska humör och såväl David Lingmerth som Henrik Stenson fick vackert skriva varsin sexa i scorekortet.

Hålet blir inte direkt lättare av att vinden kommer in från vänster och den tvingar i princip spelarna att slå en hård draw mot vattnet för att hålla fairway.

Men för Stensons del var andra dagen ett stort kliv i rätt riktning. Han såg betydligt mer välsynkad ut och svingade med bra tempo hela ronden.

Han träffade fler fairways, fler greener och den fina puttningen fortsatte, han har tjänat över två slag per rond mot fältet på greenerna.

Trots att han avslutade med en dubbelbogey är han långt ifrån avsågad på sina två under par och den här birdien på 17:e var en av dagens snyggaste.

 

 

För Lingmerths del blev det tyvärr två dubblar på slutnian och totalt 75 slag i kortet. Totalt är han på par och det fanns en del positiva saker att ta med sig, bland annat den här birdien från pluggat bunkerläge på tredje hålet.

Det hände massor av lustiga saker och sänkta slag under andra dagen på Sawgrass och sammandraget ser ni här nedan.

Där finns bland annat Sergio Garcias (tur) studs på 17:e samt Jordan Spieths magiska par trots att han slår bollen en centimeter framåt och världsettan visar hur man ska slå wedgar.


Text: Martin Strömberg • 2017-05-13
TournyttDavid LingmerthHenrik StensonJordan SpiethPGA TourSergio GarciaTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top