Valero Texas Open – Final Round

Tournytt

Chappell tog hem sin första seger på PGA Tour

Skam den som ger sig. På sitt 180:e försök lyckades Kevin Chappell till slut knipa en seger på PGA Tour.

Text: Erik Hallberg • 2017-04-24 Uppdaterad 2019-12-11

Det gick inte att ta miste på glädjen när Kevin Chappell sänkte en birdieputt på tre meter på tävlingens avslutande hål för att ta hem årets upplaga av Valero Texas Open.

Chappell hade ledningen inför söndagen och gick det avslutande varvet på TPC San Antonio på 68 slag, fyra under par. Sammanlagt landade amerikanen tolv slag under par, ett före Brooks Koepka på andraplatsen.

Segern var efterlängtad för Chappell då det var hans första på PGA Tour efter 180(!) starter på den samma.

– Det här var en stor lättnad. Det har stört mig en del att jag inte haft någon seger på PGA-touren. Att äntligen få slippa den pressen och slippa svara på frågor om det är väldigt skönt, säger Chappell till PGA Tour.

Brooks Koepka som slutade på en ensam andraplats var besviken över den missade segern men ändå glad för Chappells skull.

– Jag knackar på dörren till min andra seger på touren så det var trist att inte få ta den i dag. Samtidigt är det kul för Kevin att få ta sin första seger, säger Koepka till PGA Tour.

Inför söndagen såg Carl Pettersson ut att ha en chans på en fin placering men en söndagsrunda på 74 slag, två över par gjorde att svensken slutade på en delad fjortondeplats.

Se toppen av resultatlistan här:

Chappell tog hem sin första seger på PGA Tour

Text: Erik Hallberg • 2017-04-24
TournyttKevin ChappellPGA TourTournytt
Scroll to Top