Shenzhen International – Day Four

Tournytt

Wiesberger segrare efter särspel i Kina

Finaldagen av Shenzhen International blev en dramatisk historia som fick avgöras genom särspel.

Text: Erik Hallberg • 2017-04-23 Uppdaterad 2017-04-23

Bernd Wiesberger lyckades till slut slå engelsmannen Tommy Fleetwood i särspel och därmed knipa segern på Genzon Golf Club i Kina.

Wiesberger gick in i söndagens spel med en ledning på tre slag ned till andraplatsen oxh hela åtta(!) slag före Fleetwood. Men engelsmannen spelade strålande golf och kom in i klubbhuset med 63 slag för dagen och -16 i totalen.

Samtidigt som övriga spelare i täten började falla av lyckades Wiesberger rädda par på hål 12 och 17 där han hamnat i knepiga situationer. När österikaren till sist gjorde par på det avslutande hålet stod det klart att tävlingen var tvungen att avgöras genom särspel.

Väl i särspelet tog Wiesberger en lite mer riskabel väg från tee, något som också lönade sig när han kunde göra birdie och på så sätt ta hem Shenzhen International.

Segern kommer inte särskillt oväntat med tanke på den fina form som Wiesberger visat upp den senaste tiden. Sedan US PGA Championship har han inte missat en enda kvalgräns och samtidigt slutat topp fem i sju av de tävlingarna. 

– Jag känner mig lättad nu måste jag säga. Jag har en rad av flera bra tävlingar under de senaste månaderna och det känns verkligen bra att få vinna igen. Tommy har en fantastisk dag i dag och jag är bara tacksam att jag lyckades göra birdie när det behövdes som bäst, säger Wiesberger till europeantour.com.

Segern är Wiesbergers fjärde på The European Tour.

Bäste svensk blev Alexander Björk på en delad 14:e plats.

Toppen av resultatlistan:

Wiesberger segrare efter särspel i Kina
Klicka på bilden för att se hela resultatlistan.

Text: Erik Hallberg • 2017-04-23
TournyttBernd WiesbergerEuropean TourTournytt
Scroll to Top