Wiesberger storspelade innan ovädret rullade in

Blixtrar och dunder. Bernd Wiesberger är tolv under. Österrikaren en av få spelare som hann spela 18 hål innan dagens spel i Kina avbröts.

Wiesberger storspelade innan ovädret rullade in
Bernd Wiesberger hade en fin fredag och leder stort i Kina. //Foto: Getty Images

European Tour är i Kina och spelar Shenzhen International. Men än så länge är det inte så mycket golf som spelats. Tidigt under fredagen avbröts dagens spel på grund av kraftigt regn och blixtar.

Men det var ändå några spelare som hann spela alla 18 hål. Österrikaren Bernd Wieberger var en av dem. Och på en haltande ledartavla leder nu österrikaren med fyra slag, då han är tolv under par.

Wiesberger gjorde noll bogeys och sju birdies under den andra rundan. Närmast bakom honom hittar vi Dylan Frittelli och Thorbjörn Olesen, efter att de båda gått runt på 68 slag. De båda är åtta under par.
– Jag startade bra och fortsatte där jag slutade i går. Jag kände mig bekväm på greenerna och fick bollen att rulla bra på greenerna, så det var det var nyckeln till mitt resultat i dag, sa Wiesberger efter rundan.

Österrikaren har varit i fin form senaste åtta månaderna, och inte missat en enda kvalgräns. Under tiden har han dessutom slutat topp-5 vid sju tillfällen. Kanske är det den här veckan han tar sin fjärde seger:
– Jag spelade några hål i tisdags och sa då till min caddie att det känns som att den här banan passar mig och mitt spel. 

Här är toppen av den haltande ledartavlan:

 

Här är svensktoppen:

Är du bra på att spela i regn?
Ja
4
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!