Tiger Woods har opererat ryggen – igen

Vi ser ut att behöva vänta ännu mer på att se Tiger Woods återvända till den professionella golfen på allvar. Under torsdagen meddelade amerikanen att han opererat ryggen.

Tiger Woods har opererat ryggen – igen
Tiger Woods är borta i minst ett halvår från professionell golf. //Foto: Getty Images

Det var två dagar sedan vi såg Tiger Woods spela golf för första gången sedan han hoppade av en tävling i Dubai tidigare i år.

 

Nu meddelar amerikanen via sin hemsida att han opererat ryggen, och att han förväntas vara borta resten av säsongen.
– Operationen gick bra och jag är optimistisk till att det här kommer göra min rygg fri från spasmer och smärta. När jag har läkt ser jag fram emot att komma tillbaka till ett normalt liv där jag kan leka med mina barn, tävla i professionell golf och leva utan smärtan jag behövt kämpa med så länge, skriver han på sajten.

 

Det här är Tiger Woods fjärde ryggoperation. Hans första gjorde han innan Masters 2014. Sedan gjorde han ytterligare två operationer under hösten 2015.
–Efter att han piggnar till från operationen kommer han steg för steg starta sin rehabträning tills han är helt läkt. När det är slutfört kommer han kunna träna för att göra en comeback på golfbanan, säger Richard Guyer, doktor på Center for Disc Replacement i Texas.

I meddelandet skriver Tiger Woods att det i vanliga fall tar sex månader tills en person är helt återställd efter en operation likt den här.

Tråkigt!
Ja
120
17
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!