2016 Ryder Cup – Morning Foursome Matches

Tournytt

Majorvinnaren meddelar att han har borrelia

Efter majorvinsten i augusti har Jimmy Walkers resultat varit svaga. Anledningen är att han haft borrelia.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-20 Uppdaterad 2017-04-20

I augusti 2016 vann Jimmy Walker PGA Championship på Baltusrol, och såg ut att ta nästa kliv i karriären. Men istället för att klättra på världsrankingen och bli en spelare att räkna med i toppen av ledartavlor gick det trögt för amerikanen.

 

Walker vinnare av PGA Championship

Anledningen till hans sämre spel diskuterades fram och tillbaka, men nu vet vi svaret.

Jimmy Walker har borrelia. Sedan Thanksgiving i slutet av november har amerikanen känt sig trött och tappat i styrka. Till en början förstod han inte vad som var problemet, men under Masters-veckan fick han diagnosen. Två veckor senare fortsatte han att ta tester och än har han inte startat sin antibiotikakur.
– Förhoppningsvis kan vi starta inom kort, nu när vi vet vad det är för sjukdom, sa Walker under en presskonferens inför veckans Valero Texas Open.

En sak som Jimmy Walker däremot inte hoppas på är att han måste avstå tävlingsstarter på PGA Tour. Ingen doktor har ännu sagt åt honom att vila, och han planerar att spela enligt hans schema.
– Alla som känner mig vet att jag inte är speciellt bra på att vila.

Sedan Thanksgiving har amerikanen slutat topp-10 vid ett tillfälle, när han slutade nia i SBS Tournament of Champions. Efter det missade han två raka kvalgränser.
– Det känns som att man har influensa. Ingen styrka. Ingenting. Och den kommer och går i vågor. Du vet aldrig när den ska poppa upp.


Text: Jesper Johansson • 2017-04-20
TournyttJimmy WalkerLPGA TourTournytt
Scroll to Top