The Masters – Final Round

Tournytt

Rose stor i förlusten

"Ingen jag hellre förlorat mot än Sergio"

Text: Martin Strömberg • 2017-04-10 Uppdaterad 2019-12-11
Rose stor i förlusten

AUGUSTA, GEORGIA.Det blev ingen andra majorseger för engelsmannen Justin Rose.

Spanjoren Sergio Garcia blev för svår efter en fin avslutning och Rose var stor i förlusten.

– Är det någon jag kan tänka mig att förlora mot så är det Sergio, han förtjänar detta efter alla sina knappa förluster.

Det svängde lite när Sergio Garcia räddade par på 13:e efter att ha droppat ospelbar och höll sig tre bakom Rose istället för fyra. Sedan rullade Garcia i en eagle på 15:e och var plötsligt ikapp engelsmannen.

– Hade han missat den på 13:e så tror jag att han hade fått det svårt. Sergio gör en bra spurt och han är en spelare som förtjänar en major och det gör det lättare att hantera även om det kommer att svida.

Rose hade fortfarande ett grepp när duon kom till 17:e hålet och engelsmannen hade en putt från en och en halv meter för att leda med ett slag inför 72:a hålet.

– Den var lite trögare än jag trott och det är klart att jag hade kunnat sätta den och lite känns det som att jag gärna hade velat slå om den.

Båda spelarna hade chansen att göra birdie på 72:a hålet men efter att Rose missat sin birdie knappt lyckades inte heller Garcia förvalta sin putt från knappt två meter.

Dramat gick till särspel.

Väl där slog Rose sin drive i skogen till höger och tvingades chippa ut sig på fairway ungefär där Garcias drive låg.

– Det är ju Seves 60-årsdag idag och hade jag haft minsta chans att göra något krativt så hade jag gjort det. Men det fanns ingen annan väg än att bara chippa ut tyvärr.

När Sergio sedan satte upp sitta andra slag nära blev uppförsbacken tung för Rose som misslyckades med att rädda par. Garcia rullade i sin putt för birdie och sin första majorseger.

– Besviken såklart men jag tror att jag kommer att vinna här en vacker dag. Banan passar mig så bra och jag trivs så bra här att jag ärövertygad att jag kommer tillbaks.

 

Rose stor i förlusten
Martin Strömberg

Text: Martin Strömberg • 2017-04-10
TournyttAugusta NationalJustin RoseSergio GarciaTournyttUS Masters
Scroll to Top