The Masters – Round Three

Tournytt

Garcia vill hedra Seve

"Det vore det största som hänt mig"

Text: Martin Strömberg • 2017-04-09 Uppdaterad 2019-12-11
Garcia vill hedra Seve

Sergio Garcia är en rond från att slippa epitetet “bästa spelaren som aldrig vunnit en major”.

Och han kan göra det på dagen då hans största idol, mentor och vän skulle ha fyllt 60 år. Severiano Ballesteros gick tragiskt bort i sviterna av sin hjärntumör för snart sex år sedan.

– Det skulle betyda enormt mycket för mig, kanske det största som hänt i mitt liv, förklarar Garcia.

Han gör sin 74:e majorstart och har 22 placeringar bland de tio främsta, men fortfarande har han inte lyckats att knipa någon major. Här på Augusta National har han aldrig varit bättre än delad fyra.

– Jag lär mig varenda rond jag spelar och jag har också lärt mig att acceptera att saker inte alltid blir som jag vill. Jag har fått ett annat tålamod med åldern.

 

Garcia vill hedra Seve

Han delar ledningen med engelsmannen och Ryder Cup-kollegan Justin Rose. De båda kommer att gå i sista bollen på söndagen men till skillnad från Garcia har Rose redan brutit majorvallen, han vann US Open på Merion 2013 och den ett år yngre engelsmannen har sett harmonisk ut den här veckan.

– Vi har väntat på en sån här dag hela veckan, nu kom den och banan var fantastisk. Om man spelade bra golf blev man belönad men det finns alltid faror och man blir fortfarande bestraffad om man slår dåliga slag, sa Rose.

Nu kommer slutronden också att handla om den amerikansk-europeiska matchen och Rose/Garcia kommer att jagas av, i första hand, amerikanerna Rickie Fowler (-5), Jordan Spieth (-4) och Charley Hoffman (-4). Sista ronden kommer att bli en kamp mellan kontinenterna och den kommer att spelas i perfekta förhållanden. Prognoserna talar om temperaturer mellan 26-28 grader och snudd på vindstilla.

– Det är flera fantastiska spelare på ledartavlan och jag tänker absolut inte ta ut någonting i förskott här. Jag har ett jättebra läge och jag vill gärna vinna men jag måste vara positiv och aggressiv en rond till och se hur långt det räcker.

 

Garcia vill hedra Seve
Garcia vill hedra Seve
Martin Strömberg

Text: Martin Strömberg • 2017-04-09
TournyttCharley HoffmanJordan SpiethJustin RoseRickie FowlerSergio GarciaTournytt
Scroll to Top