The Masters – Round Two

Tournytt

Stenson utslagen ur Masters

Henrik Stenson lyckades inte spela tillräckligt bra under fredagen för att klara cutten.

Text: Jesper Johansson • 2017-04-07 Uppdaterad 2017-04-07
Stenson utslagen ur Masters

Det ville sig inte för Henrik Stenson under andra varvet av årets Masters Tournament heller. Efter att inför dagen varit fem över par var svensken tvungen att gå ett par under par för att ha något i toppen att göra fram mot söndagen.

Men så blev det inte.

Redan efter ett hål var han ytterligare två slag över par. Han räddade visserligen upp det med en eagle på hål två, men ju längre rundan gick desto djupare ner sjönk han på ledartavlan.

– Spelet är halvknackigt helt enkelt och jag har väl egentligen inte spelat riktigt bra sedan förra sommaren, säger Henrik Stenson till Svensk Golf.

Han slog skapliga utslag hela sista ronden men järnspelet lämnade en hel del övrigt att önska. De flesta missarna gick vänster, något som Stenson inte är särskilt van vid.

– Jag har historiskt sett aldrig haft en vänstermiss men den senaste tiden har jag gjort det. Har man en sida man kan ta bort går det att hantera men när man missar åt båda hållen blir det svårt.

Trots att spelet inte satt som Stenson ville så kämpade han hela vägen och en  birdie på sista hade skänkt ett visst hopp. Andraslaget såg perfekt ut men den rullade inte tillbaks så mycket som man trodde och slutade fyra meter från hål.

Är det ändå kul att spela i den här typen av förhållanden?

– Det kan väl diskuteras. Det är väldigt slumpmässigt även om de som har bäst koll på bollen naturligtvis klarar det bäst. Men det är ju inte nödvändigtvis den som spelar bäst som vinner.

Nu väntar en sommar med många stora tävlingar, inte minst Stensons titelförsvar i The Open på Royal Birkdale i juli. Och Stenson hoppas att hitta formen så småningom.

– Det är mycket hårt jobb framöver men med tanke på hur det sett ut här och att jag aldrig varit bättre än delad 14:e här, kan jag inte säga att jag är särskilt förvånad att jag inte får spela i helgen.

Till slut gick svensken runt på 75 slag och är totalt åtta över par.

I och med det får Henrik Stenson försöka igen nästa år, då han missade cutten.

Aktuell ledartavla hittar du här.


Text: Jesper Johansson • 2017-04-07
TournyttHenrik StensonTournyttUS Masters
Scroll to Top