The Masters – Preview Day 2

Tournytt

Spieth har skrämt bort demonerna

AUGUSTA, GEORGIA. Tänker inte på förra årets kvadrupelbogey på tolvan

Text: Martin Strömberg • 2017-04-05 Uppdaterad 2019-12-11
Spieth har skrämt bort demonerna

Det var en avslappnad Jordan Spieth som mötte pressen inför Masters och han berättade som vanligt öppenhjärtigt om hur han hanterat förra årets tävling, då han tappade seger på tre hål sista nio. Efter bogeys på tian och elvan slog han två bollar i vattnet på tolfte hålet och tappade fyra slag på ett enda hål.

– Jag slog upp bollen till tre decimeter idag och petade i en birdie och det var skönt. Jag har tänkt på det som hände ofta och det kommer alltid att finnas kvar. Men det är bara ett tillfälle av flera där jag tappat slag och förlorat tävlingar och nu ser jag möjligheten istället att gå ut och skjuta sönder banan detta året och så många år framåt som jag får vara med.

Spieth framhöll hur mycket han lärt sig både av framgångarna och motgångarna som han haft på Augusta. Han vann här 2015 och har varit tvåa året före och efter segern. 

– Den här platsen har stor del i att jag vuxit enormt som spelare under bara tre år. Det är min favorittävling och det är roligare och roligare för varje år att komma tillbaks.

Spieth spelar med Martin Kaymer och Matthew Fitzpatrick första ronden och trion går ut klockan 10.34 (16.34) på torsdag.


Text: Martin Strömberg • 2017-04-05
TournyttAugusta NationalJordan SpiethTournyttUS Masters
Scroll to Top