The Masters – Preview Day 2

Tournytt

Nicklaus: “Augustas sex svåraste slag”

AUGUSTA, GEORGIA. Den sexfaldiga segraren ger sina nycklar till att scora på Augusta

Text: Martin Strömberg • 2017-04-05 Uppdaterad 2017-04-05
Nicklaus:

Han är den kanske största golflegendaren vid liv med sina 18 majors.

Jack Nicklaus spelade Masters 45 gånger, klarade 37 kval och vann vid sex tillfällen. Senaste gången var 1986, då vid 46-års ålder den äldste segraren i tävlingens historia vilket står sig än idag.

– Mitt bästa år var 1965 och vid den tiden hade jag inga som helst problem med den här banan. Jag slog bollen långt och på den tiden slog jag nästan bara nior och wedgar in mot green, det var ett enkelt spel, berättade Nicklaus för pressen.

Sedan dess har Augusta National genomgått massor av förändringar och de flesta hål har förlängts. Dagens bana är tuffare på alla sätt.

– De kan kontrollera svårigheten som de vill och det är en bana där man måste ta till vara på möjligheterna när de bjuds samtidigt som man måste ha tålamod och disciplin när den spelas tuff. Och det är en bana som det är svårt att ha tålamod på.

Enligt Nicklaus finns det sex slag som man måste se upp med och vara vaksam på. Annars kan scoren dra iväg ordentligt.

• Utslaget på tvåan.

• Utslaget på elvan

• Utslaget på tolvan

• Utslaget och andraslaget på 13:e.

• Andraslaget på 15:e.

Inför årets tävling kan Phil MIckelson – om han vinner – bli den äldste segraren genom tiderna. Och det skulle inte vara en skräll, enligt Nicklaus.

– Han har betydligt bättre chans att vinna än jag hade 1986. Han är bättre förberedd än jag var då och åldern är inget problem för honom. Han slår långt fortfarande och har ett fantastiskt närspel. jag skulle inte bli det minsta förvånad om han är med i toppen.

 

Nicklaus:
Martin Strömberg

Text: Martin Strömberg • 2017-04-05
TournyttAugusta NationalJack NicklausPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top