McIlroy byter utrustning dagarna innan Masters

Rory McIlroy har än så länge inte vunnit Masters Tournament. Kanske är ett sista minuten-byte av sin utrustning något som kan få det att ske i år?

McIlroy byter utrustning dagarna innan Masters
Rory McIlroy byter ut både järnklubbor och woods inför årets Masters. //Foto: Getty Images

Bara dagar innan årets Masters byter Rory McIlroy utrustning. Nordirländaren, som var spelledig förra veckan, har förberett sig hemma i Florida genom att testa ny utrustning och kommer nu göra en del förändringar.

I höstas spelade Rory McIlroy med TaylorMade M2-woods, men bytte ut dem mot Callaways Epic-woods.

 

Nu är de svartvita klubborna tillbaka i bagen. Anledningen? De passar Augusta National.
– Jag var här och spelade förra söndagen, måndagen och tisdagen. Jag hade med mig några olika klubbor för att testa och de här var bäst, sa han under en presskonferens på tisdagen.

– Bollen jag spelar med just nu, är ganska "spinnig". Jag behöver ett par fairway woods som inte spinner lika mycket, och jag behöver ett par fairway woods jag med lätthet kan en slå en draw. Jag tog med mig ganska många klubbor förra resan och de två ser ut att vara de som passar mig bäst. Jag tränade med dem förra veckan nere i Florida och jag är bekväm med dem.

Rory McIlroy spelar med en 3-wood och en 5-wood.

Det är inte bara Rory McIlroys woods som byts ut. Han spelar också med nya järnklubbor:

Inför Ryder Cup 2016 bytte Brooks Koepka ut sin driver mot just en TaylorMade M2-bössa. Det bytet visade sig vara vägvinnande, då amerikanen vann alla sina matcher i lagtävlingen. Rory McIlroy hoppas säkerligen på något liknande.

Vågat byte, Rory!
Ja
52
30
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!