5de447a8de1ba

Tournytt

Stenson: “Jag tjänar 18 meter genom att slå drive jämfört med spoon”

AUGUSTA, GEORGIA. Stenson har tränat på specialpreparerade greener.

Text: Martin Strömberg • 2017-04-04 Uppdaterad 2017-04-04
Stenson:

Ännu en dag närmare årets första herrmajor och svenskarna körde hårt under tisdagen på Augustas träningsområden.

Henrik Stenson flög in på morgonen efter att ha varit hemma på Lake Nona och tränat som ett led i förberedelserna för Masters.

Och på Lake Nona har de hjälpt till för att hjälpa svensken att hitta rätt Mastersform.

– Ja, de har varit vänliga nog att preparera greenerna så att de hållit ungefär samma hastighet som på Augusta för att kunna förbereda mig så bra som möjligt, berättar Henrik för Svensk Golf.

Efter lunch körde han först ett närspelspass och puttning med Phil Kenyon och senare ett rangepass med Pete Cowen. Han slog bland annat en hel del drives, ett steg i hans nya strategi att spela något mer aggressivt på Augusta den här gången.

– Jag fick iväg ett par hyfsade, eller hur. Jag tjänar ungefär 18 meter genom att slå drive jämfört med spoon lite beroende på hur jag sl��r den, lite mer i sluttningar och beroende på var den landar.

De senaste tävlingarna har resultaten inte varit så imponerande och Henrik har två raka missade kvalgränser. Men det är inget som verkar oroa den svenska världsfemman särdeles mycket.

– Jag har lagt mycket förberedelse på den här veckan och det är klart att resultaten kanske inte varit bra om man tänker på att bygga momentum och självförtroende men jag har å andra sidan fått extra dagar att träna vilket varit nyttigt.

På kvällen lokal tid gick Stenson ut för att spela nio hål.

Alex Norén körde ett rejält pass på övningsgreenen på morgonen men spelade 15 hål på måndagen. Han menar att strategi och beslutsamhet blir nyckelfaktorer den här veckan.

– Ja, det gäller att ha en klar plan. Kan du alltid ge dig själv en uppförsputt eller till och med en chipp för att göra par så enkelt som möjligt så är mycket vunnet. Du kan få helt omöjlig slag runt greenerna om du missar på fel ställen så jag och caddien kommer att behöva vara fokuserade hela tiden, berättar Alex för Svensk Golf.

Och Alex kommer att få se på en av de allra bästa när det gäller att manövrera sig runt Augusta under de två första dagarna.

Han spelar med tyske Bernhard Langer som vunnit tävlingen två gånger (1985, 1993).

Stenson:
Martin Strömberg.

Text: Martin Strömberg • 2017-04-04
TournyttAlexander NorenAugusta NationalHenrik StensonTournyttUS Masters
Scroll to Top