5de447ccbf8da

Tournytt

KRÖNIKA: “Augusta är inget omöjligt monster”

AUGUSTA, GEORGIA. Augusta National är inget omöjligt monster.

Text: Martin Strömberg • 2017-04-04 Uppdaterad 2017-04-04
KRÖNIKA:

Efter att ha följt Masters via teven under så många år är det lätt att bygga upp en bild av Augusta som en oerhört svår bana som nästan inte går att spela.

Så är det ju inte.

Två spelare har skjutit 63 slag här, två spelare har gått 72 hål på 18 under par. Jämfört med hur banorna brukar se ut under US Open så är Augusta National en lätt bana.

Den är öppen och från tee är det oftast gott om plats både åt höger och vänster och missar man är det ganska glest med träd på de flesta ställen.

Därför var det skönt att höra Alex Norén igår. Efter att ha spelat två ronder på Augusta var han sansad i sin bedömning samtidigt som han hyllade Augusta.

“Det är en bana som man tjänar på att spela många gånger men det är fortfarande bara en golfbana”, sa han och log.

Norén: "Det känns allt bättre"

På förhand är det lite svårt att veta var Alex och Stenson står just nu. Norén spelade bra i matchspelet där han föll knappt mot världsettan, Dustin Johnson, men har ännu inte lyckats matcha fjolårets framgångar.

Potentialen finns och ju fler stora tävlingar han får innanför kepsen, desto mer bekväm kommer han att känna sig. Hans eget huvud måste förstå hur bra han är och det kan ta ett litet tag. Jag tror att han kan spela bra på Augusta och att greenerna kommer att passa Alex, det skulle inte förvåna mig om han tar sig in bland de 20 främsta.

 

Så sänds The Masters i TV

Henrik Stenson är också svårbedömd just nu. Han kommer från två mindre bra insatser men känner jag Stenson rätt så kommer han att vara laddad på torsdag. Han har garanterat lagt ner sina träningstimmar de senaste månaderna med ett enda mål och det målet är Masters.

Där tror jag att vi har förklaringen till hans brist på goda resultat senaste tiden.

Jag vet att han kan vinna om han hittar rätt känsla på greenerna och även om hans track-record på Augusta inte är alltför imponerande så har han trots allt klarat kvalet här åtta av elva gånger, och har varit topp-25 vid sex tillfällen.

Det är ett klart godkänt facit.

Ben Hogan vann sin första gröna kavaj på tionde försöket och Phil Mickelson behövde just tolv besök på Augusta innan han lyckades vinna.

Och det är ju hyfsade spelare.


Text: Martin Strömberg • 2017-04-04
TournyttAlexander NorenAugusta NationalHenrik StensonMartin StrömbergTournyttUS Masters
Scroll to Top