Rangerapport från The Masters

AUGUSTA, GEORGIA. Få stalltips och rangeintryck från Augusta National träningsområden

Rangerapport från The Masters
Här rapporterar Svensk Golfs utsände vad som händer på Augusta Nationals drivingrange //Foto: Andrew Redington/Getty Images

Onsdag, 5 april:

Justin Rose: Slog wedgar och spoons och det såg ut som vanligt. Rose är absolut en av de spelare som kan vinna det här med en toppvecka.

Dustin Johnson: Har ju haft en magisk säsong så här långt och många tror att den ska fortsätta även här på Augusta. hans rangepass motsäger inte det på något vis. DJ såg mjuk och smidig ut och slog drives med sin numer svaga fade i. Slog en hel del järnslag också med fin kontakt och flykt. 

Henrik Stenson: Körde ännu ett pass med Pete Cowen innan han gav sig ut på banan. Ett nytt oväder gjorde tyvärr att banan nu evakuerats ännu en gång. Stensons långa spel ser klart bra ut och han drar blickar till sig från de andra spelarna som har stor respekt för den svenske Open-segraren.

 

Tisdag, 4 april:

Ernie Els: Körde ett rejält pass och ser smidig ut precis som vanligt. Slog mest svaga fades men då och då kom missar åt vänster. Men han slår bollen bra än, Ernie, för hans del handlar det mest om hur han hanterar puttningen.

Jordan Spieth: Har stått på rangen ett bra tag och slår mest varierade korta slag med allt bättre precision. Han pratar oavbrutet med bollen, även på rangen. Känslan är att han inte varit på topp senaste veckorna men han har kört hårt med den här tävlingen som mål, kan absolut vinna.

Brandt Snedeker: Underskattad spelare som slår bollen bra med skönt tryck. Det ser fladdrigt och lite haftsigt ut men bollflykten är stark och han imponerar på mig.

Gary Woodland: Dunkade höga drives ett bra tag med ganska rejäl högerskruv i. Han har bra tryck i bössan och rangen räckte nästan inte till. Tycker att den kraftiga högerskruven var lite väl kraftig och det kan vara svårt att ta sig runt här med så mycket sidskruv.

Shane Lowry: Är ju underbar med sin enkla, snabba sving. Är tempoberoende och idag såg det fantastiskt ut. Håller puttningen och chippningen är frågan?

Thomas Pieters: Slår bland de absolut längsta i fältet och hans bra slag är bara bäst. Tyvärr kommer det en och annan miss både höger och vänster men potentialen finns i överflöd.

Martin Kaymer: Körde ett pass tidigare och tysken ser urstark ut. Han är en av mina outsiders utan tvekan och kan han ta de slag som han presterar på rangen ut på banan så blir detta riktigt roligt för honom. Det var linjalrakt med en svag, svag tendens till fade.

Måndag 3 april:

Danny Willett (regerande mästare): Såg riktigt vass ut med wedgarna under ett långt rangepass och en klar formpil uppåt på mästaren. Bättre tempo och bra synk i svingen just nu.

Bill Haas: Slog en hel del drives och långa järn och det såg stabilt ut. Han slår sina pushar (i förhållande till var han siktar med fötterna) och hade väldigt lite skruv i slagen.

Louis Oosthuizen: Brukar trivas på Augusta men han hade ganska mycket högerskruv i snudd på alla slag under sitt besök på rangen. Han var inte helt nöjd att döma av kroppsspråket.

Sören Kjeldsen: Slog små fades mot ett mål cirka 160 meter bort och det såg helt okej ut. Tappade en del slag höger men litet plus i kanten ändå.

Adam Scott: En av de bästa ballstrikers som fins därute såg vass ut under ett pass som mestadels bestod av långa järn och spoon. Fina små drawar med bra tryck och han såg ut att vara nöjd.

Zach Johnson: Körde ett wedgepass som såg bra ut. Det är svårt att säga så mycket om Johnson men som vanligt slog han bollen ganska lågt och trots att det ser väldigt slutet ut hela vägen kontrollerar han sin draw helt magiskt bra. Vet ju som bekant hur man vinner på Augusta.

Jordan Spieth: Tränade avstånd och slog wedgar mot tre olika greener. Bra längd- och spinnkontroll och han kommer naturligtvis att bli hyperfarlig. Såg mjuk och avslappnad ut.

Jon Rahm: Nötte närspel med stor frenesi och testade en mängd olika slag in mot övningsgreenerna med blandat resultat.

Ja
22
7
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!