5de448dd62f50

Tournytt

Hedwall: ”Känner jag att jag är tillbaka”

2013 kom Caroline Hedwall trea i majorn. Sedan kom den olyckliga skadan och formsvackan. Nu ser hon fram emot en ny chans på Mission Hills.

Text: CM Hellsten • 2017-03-29 Uppdaterad 2017-03-29
Hedwall: ”Känner jag att jag är tillbaka”

I genrepet inför årets första major blev Caroline Hedwall bästa svenska. Barsebäckspelaren hamnade på en delad elfteplats i Kia Classic.
Nu har hon förflyttat sig från Carlsbad längs Kaliforniens kust till delstatens ökenområde i Rancho Mirage.
På Mission Hills Country Club avgörs årets första major – ANA Inspiration.
– Det känns först och främst jättekul att vara här och spelet känns stabilt det visade jag förra veckan, men det ska ju falla på plats även här. Det känns väldigt bra, jag har lite nya grejer i bagen och jag känner mig väldigt positivt inför veckan, säger Caroline Hedwall till SGF.

Så sänds ANA Inspiration i TV

2013 blev det en bronsplats för Caroline Hedwall i majorn som då hette Kraft Nabisco Championship.
– Sedan har jag inte riktigt varit med från tee de följande åren och då blir den här banan rätt så tuff, säger Caroline Hedwall till SGF.

I mars 2014 hade Caroline Hedwall precis anlänt till Phoenix Sky Harbor International Airport. Hon stod vid transportbandet i Arizona och väntade på sitt kolli. Bagaget kom, hon greppade väskan och lyfte.
I just det momentet stukade Hedwall handleden.
Smärtan gjorde att hon fick spela de kommande tävlingarna med en modifierad sving och till slut tvingades Caroline ta time out.
Den varade i sju veckor.

Vattenhindret som proffsen älskar

Skadan var jobbig att ta sig tillbaka ifrån och väl ute på banan igen drabbades Caroline Hedwall 2015 av karriärens tyngsta tid.
– Efter att jag åkte på den där skadan 2014 så har drivern varit överallt, det som var en styrka innan.  Då blir det jättetufft här på Mission Hill, men nu känner jag att jag är tillbaka – jag har ungefär samma känsla från tee så banan borde kunna passa mig riktigt bra, säger Caroline Hedwall till SGF.

Caroline Hedwall är en av tre svenskor i ANA Inspiration. De övriga är Anna Nordqvist och Pernilla Lindberg.


Text: CM Hellsten • 2017-03-29
TournyttANA InspirationCaroline HedwallLPGA TourTournytt
Scroll to Top