5de4490494121

Tournytt

”Att vinna en major till är en stor drivkraft för mig”

Efter segern för två veckor sedan är Anna Nordqvist inspirerad inför årets första major – ANA Inspiration.

Text: CM Hellsten • 2017-03-28 Uppdaterad 2017-03-28
”Att vinna en major till är en stor drivkraft för mig”

Den här veckan riktas golfvärldens blickar mot Mission Hills Country Club i staden Rancho Mirage i Kaliforniens ökenlandskap, cirka 20 mil öster om Los Angeles.
Där avgörs traditionsenligt årets första major – ANA Inspiration.
Turneringen startade redan 1972 och fick sin majorstatus elva år senare. Evenemanget gick tidigare under namnet Kraft Nabisco Championship men 2015 tog det japanska flygbolaget ANA över som titelsponsor.

Så sänds ANA Inspiration i TV

Svenska spelare brukar trivas på Mission Hills Country Club.
1993 vann Helen Alfredsson.
Annika Sörenstam segrade 2001, 2002 och 2005.

2017 finns tre svenskor med i startfältet – Anna Nordqvist, Caroline Hedwall och Pernilla Lindberg.
Anna Nordqvist har sedan debuten i majorn 2010 aldrig varit sämre än delad 26:a och vid två tillfällen slutat topp-10 – delad fyra 2015 och delad sjua 2013.
– Det är alltid så roligt att få komma hit, arrangemanget är kanon, atmosfären runt omkring så härlig, för att inte tala om naturen. Det här är en av mina favoriter för året och jag ser fram emot tävlingen, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Anna Nordqvists seger värd miljoner

Den här säsongen har Anna Nordqvist spelat fyra tävlingar, efter en delad sjundeplats i den andra kom triumfen i den tredje tävlingen när hon vann Bank of Hope Founders Cup för två veckor sedan.

Hur skönt är det att komma till en major med en färsk seger?
– Formen känns bra! Självförtroendet är på topp och jag har ju fått ett kvitto på att försäsongsträningen gett resultat.

Vad skulle det betyda att vinna ANA Inspiration?
– Att vinna en major till är en stor drivkraft för mig i min golfsatsning. Sedan är ju konkurrensen stenhård ute på touren och det finns många spelare som har samma mål, gissar jag. Jag känner mig väl förberedd och kommer att göra mitt bästa, så får vi se hur långt det räcker.


Text: CM Hellsten • 2017-03-28
TournyttANA InspirationAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Scroll to Top