World Golf Championships-Dell Match Play – Round One

Tournytt

Osäkert om Jason Day spelar Masters

Förra veckan meddelade en gråtande Jason Day att hans mamma fått cancer och skulle opereras. Operationen gick bra, men det är fortfarande osäkert om forne världsettan kan spela årets Masters Tournament eller inte.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-28 Uppdaterad 2017-03-28

På fredag förväntas Jason Day resa till Augusta för att börja sina förberedelser inför årets Masters. Men det är fortfarande oklart om han kommer att spela. Allt beror på hans mammas prognos efter operationen för lungcancer.

Det var under onsdagsvarvet i förra veckans WGC-tävling som Jason Day avbröt spelet efter sju hål, och meddelade den samlade pressen att hans mor skulle opereras.
– Det här är en väldigt, väldigt tuff tid för mig att ens tänka på golf. Och känslomässigt har det varit tufft under en ganska lång tid. Min mamma säger att jag inte ska tänka på det, men det har varit riktigt tufft, sa en gråtande Jason Day under presskonferensen.


I går, måndag, pratade Jason Day med media för första gången efter hans mammas lyckade operation.
– Självklart är jag fortfarande nervös då vi väntar och ser om cancern har spridit sig eller inte. När vi vet det får vi lägga upp en strategi för hur vi ska behandla sjukdomen.
– Det är fortfarande en känslomässig tid för mig. Jag har umgåtts med min mamma och sett att hon återhämtat sig bra. Hon är en tuff dam, men det är jobbigt att se henne gå på smärtstillande och allt sådant.

Jason Day sa också att det är extra jobbigt att se henne, då hans pappa gick bort i cancer när han var tolv år gammal.
– Jag kan inte hjälpa det, utan jag tänker på pappa när jag ser henne i sin situation för att när de går igenom en så tuff och traumatisk operation är det jobbigt för dem.
– Min mamma har sagt att jag inte ska oroa mig. Men det är väldigt svårt att inte göra det. Så just nu är jag schemalagd för att spela Masters. Men om vi får resultat vi inte vill ha, vet jag inte vad som kommer att hända.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-28
TournyttJason DayTournyttUS Masters
Scroll to Top