European Tour Qualifying School Final Stage – Day Three

Tournytt

Kinhult: ”Har lite att göra rent tekniskt”

Trots att Marcus Kinhult inte hade sin bästa vecka lyckades han gå nio under par i Kenya Open.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-27 Uppdaterad 2017-03-27

Marcus Kinhult blev bäste svensk när Challenge Tour hade sin första tävling för året. Tävlingen i Kenya var en bra start för den talangfulel svensken, som slutade delad tolva, nio under par. Men han själv menar att det finns mer att hämta:
– Jag är nöjd med hur jag genomförde tävlingen med tanke på hur det kändes. Jag hade lite problem under inspelsdagen och första tävlingsvarvet, men fick in ett bra pass där efteråt. Jag kände mig ganska obekväm över bollen hela veckan men lyckades släppa det och det var skönt att kunna leverera ändå, säger Kinhult tll svenskgolf.se/wp.

Den tekniska formen var alltså inte på topp under veckans tävling. Men med en bra spelplan och ett starkt mentalt spel lyckades Skaftösonen ändå leverera.
– Jag tog inte så mycket risker och tog vara på mina chanser. Jag spelade ganska smart. Jag har lite att göra rent tekniskt, men jag är nöjd med hur jag genomförde veckan.

Nu går flyget till Alicante för ytterligare en vecka i Spanien innan det blir hemfärd till västkusten. Efter det är det dags för årets andra tävling på Challenge Tour.
– Det här var en helt godkänd öppning på säsongen. Jag känner mig bättre förberedd jämfört med förra säsongen och mentalt utvilad. Får jag mitt spel att klicka är jag uppe i toppen och slåss. Det var inte helt hundra den här veckan, säger Kinhult. 

 


Vann tävlingen gjorde engelsmannen Aaron Rai, vars mamma kommer från Kenya.
– Det känns otroligt. Det kunde inte ha varit en bättre tävling att vinna, i och med att den här är i Kenya, och med den otroliga supporten jag fått av publiken, dessutom. Det var otroligt att ha mamma här på plats, sa han efteråt till CT.

Här är toppen av ledartavlan:

Kinhult: ”Har lite att göra rent tekniskt”
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

 

Här är alla svenskars resultat:

Kinhult: ”Har lite att göra rent tekniskt”

Text: Jesper Johansson • 2017-03-27
TournyttChallenge TourMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top