World Golf Championships-Dell Match Play – Final Day

Tournytt

Dustin Johnson tog tredje raka segern

Dustin Johnson har onekligen hittat formen de senaste veckorna. Under söndagen knep världsettan sin tredje raka seger.

Text: Erik Hallberg • 2017-03-27 Uppdaterad 2017-03-27

Veckans WGC-tävling bjöd på mycket dramatik och många spännande matcher, men när tävlingen tillslut avgjorts är��en sak tydlig – Dustin Johnson är en värdig vinnare. 

Faktum är att den långtslående amerikanen inte låg under någon gång under hela turneringen.

Under veckan har Johnson ställts mot många välkända namn så som Jimmy Walker, Zach Johnson och Alex Norén men ingen har rått på honom. 

Norén förlorade kvartsfinalen trots att svensken spelade fin golf. Efter den matchen lovordade Johnson världselvan från Haninge.

Väl framme i finalen ställdes Johnson mot den spanska överraskningen Jon Rahm.

Precis som i matchen mot Norén öppnade Dustin Johnson finalen på ett fint sätt. Efter åtta hål hade amerikanen fem(!) upp. Men Rahm jobbade sig tillbaka in i matchen. Under de avslutande nio hålen gjorde Rahm också en attack för att komma ikapp och tvinga fram ett särspel.

Med birdies på hål 13, 15 och 16 lyckades Rahm krympa avståndet till ett men närmre än så kom aldrig spanjoren. 

– Jag blev verkligen testad i dag. Jag tycker inte att jag gav honom något hål förutom tian där jag treputtade. Det var tufft där ute i dag greenerna var snabba och vinden påverkade puttarna. Jon spelade riktigt bra men jag gav honom ingenting gratis, säger Johnson till pgatour.comö

Segern är Dustin Johnsons tredje raka och amerikanen håller med om att han verkligen har hittat formen även om han menar att veckan varit ganska tuff.

– Jag spelar ganska bra nu. I dag var en riktigt tuff dag, en lång dag. Hela den här veckan var tuff men jag är stolt över sättet jag spelar på och sättet jag höll fokus på trots att Jon började göra birdies på de sista nio hålen.

Se Dustin Johnson kommentera sin seger här:


Text: Erik Hallberg • 2017-03-27
TournyttDustin JohnsonTournyttWGC
Scroll to Top