Puerto Rico Open – Final Round

Tournytt

D.A. Points tog hem Puerto Rico Open

Samtidigt som de allra största stjärnorna spelade matchspel i Austin lyckades D.A Points ta hem sin tredje PGA-tourseger i Puerto Rico.

Text: Erik Hallberg • 2017-03-27 Uppdaterad 2017-03-27

D.A. Points inledde söndagen på bästa möjliga sätt med fem raka birdies på de fem första hålen. 

Efter den stålande inledningen började dock spelet hacka en aning för den fyrtioåriga amerikanen. Bogeys på hål 6, 8 och 10 gjorde att segern såg ut att rinna den rutinerade D.A. Points ur händerna. Men då vaknade Points till igen och lyckades avsluta med fyra birdies på de sex sista hålen.

Den fina avslutningen betydde att D.A. Points tog hem tävlingen med två slags marginal ned till Bryson DeChambeau, Retief Goosen och Bill Lunde som alla delade andraplatsen.

Segern var Points tredje på PGA-touren hittills i karriären. Dessutom var segern extra viktig eftersom Points blev av med sitt tourkort förra året. Nu får han sitt kort förnyat för två år framöver.

– Jag är verkligen stolt över mig själv för att jag hittade en väg i dag. Jag spelade riktigt dåligt under vissa partier i dag men jag lyckades hålla mig kvar. Jag var inte helt säker på att jag hade den här segern inom mig, säger D.A. Points till pgatour.com.

Bäste svensk blev Freddie Jacobsson på en delad 56:e plats.

 

Höjdpunkterna från söndagen hittar ni här:


Text: Erik Hallberg • 2017-03-27
TournyttD.A. PointsPGA TourTournytt
Scroll to Top