5de449403b6f8

Tournytt

Caroline Hedwall bästa svenska i KIA Classic

Ingen av svenskorna utmanade täten under avslutningen av KIA Classic. Nu måste det laddas om inför nästa veckas major.

Text: Erik Hallberg • 2017-03-27 Uppdaterad 2017-03-27

Redan före söndagens rond stod det klart att det skulle bli tufft för någon av svenskorna att blanda sig i toppstriden av KIA Classic. Mycket riktigt blev så även fallet. Tävlingen togs hem av sydkoreanskan Mirim Lee. 

Inför söndagen var de två bästa svenskorna Anna Nordqvist och Madelene Sagström. Nordqvist hade inte riktigt flytet på sin sida och när hon inte lyckats peta i tillräckligt många birdies slutade hon på en delad 21:a plats.

Sagström gjorde fyra birdies men varvade dem tyvärr med två bogeys och två dubbelbogeys. Hon landade tillslut på 74 slag, två över par. Det räckte till en delad 43:e plats.

– Idag var det lite upp och ned. Jag måste börja träffa fairway och så slog jag inte järnslagen lika bra som tidigare. Det var ganska kul i alla fall men jag önskar att det hade gått lite bättre. Jag försökte släppa lös hela vägen men ville kanske lite för mycket. Kul att jag i alla fall gav mig en bra chans inför idag, säger Sagström till SGF efter ronden.

Sagström gick söndagens rond tillsammans med superstjärnan Inbee Park, något som Sagström uppskattade.

– Det var riktigt nice, hon var trevlig. Jag försökte spana på vad hon gjorde för att se om jag kunde lära mig något. När jag stod på första tee så började de räkna upp hennes meriter och sedan var det dags för rookien. Det var häftigt att spela med någon så pass meriterad. Nice också att se spelarna på plats och inte bara på TV och vetskapen om att jag inte är så långt efter, säger Sagström till SGF.

Istället för Nordqvist eller Sagström blev det till sist Caroline Hedwall som blev bästa svenska. Hedwall spelade väldigt fin golf under söndagen och slutade till sist på en delad elfteplats. Två snöpliga treputtar på de avslutande hålen lämnar dock en lite bitter eftersmak.

– Jag spelade jättebra idag, bara lite synd att avsluta med två treputtar. Men samtidigt så hade jag inte slagit några långa puttar innan under varvet. Så jag blev lite ställd med långa puttar och lite “ridegar”. Det var synd med den avslutningen men jag är jättenöjd med hur jag spelade, så det känns bra. Och förhoppningsvis har jag skaffat mig en biljett till nästa vecka.

Nästa vecka avgörs årets första major på damsidan, ANA Inspiration.För att få en plats behöver spelare vara topp-20 på penningligan av de som inte redan finns med på den listan dessutom behöver de vara topp-80 på penningligan när alla räknas med.

 


Text: Erik Hallberg • 2017-03-27
TournyttAnna NordqvistCaroline HedwallLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top