5de4497b8f515

Tournytt

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Nordqvist fortsatte att spela fin golf under fredagens runda, men en trippelbogey på hål arton ställde till det för svenskan.

Text: Erik Hallberg • 2017-03-25 Uppdaterad 2017-03-25

Anna Nordqvist kom till KIA Classic med en färsk seger i bagaget. Svenskan inledde också veckans tävling fint och låg på en delad tiondeplats efter torsdagens spel. 

Precis som under torsdagen inledde Nordqvist fredagens rond på ett bra sätt. Eskilstunaspelaren sänkte ett par kluriga långputtar för birdie och såg ut att gå in i helgens spel med ett bra slagläge. Men så kom hål 18. Nordqvist hamnade i trubbel och fick till slut skriva trippelbogey i scorekortet.

I och med trippelbogeyn tappade Nordqvist på täten och ligger efter två spelade ronder på en delad artondeplats, sex slag efter ledande Cristie Kerr.

 

 

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Caroline Hedwall inledde fredagens runda med banan sista nio hål där hon hade svårt att få spelet att stämma. Men en stark avslutning lyfte svenskan till en artondeplats som hon delar med bland andra Anna Nordqvist.

– Jag kom inte riktigt igång på mina första nio som var banans sista nio. Men det känns bra, tog lite fel klubbor första nio men slog OK slag men fick inga birdiechanser utan fick kämpa. Jag kom sedan igång på sista nio och hade många birdiechanser och tog till vara på dem. Tror jag var fyra under sista fem hålen vilket var nice, säger Caroline Hedwall till SGF efter rond 2.

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Madelene Sagström avslutade rond två starkt med fyra birdies på de avslutande nio hålen. Den fina avslutningen gör att Sagström går in i helgens spel på en delad 29:e plats. Efter ronden menade Sagström att hon försökte undvika att spela defensivt.

– Det känns sjukt skönt att klara första cutten. Jag spelade bra men gjorde bogey på ettan och sedan satte jag några bra parputtar på tvåan och trean. Då kände jag att OK nu får jag inte hålla tillbaka som jag gjorde förra veckan utan nu är det bara att köra. Då blev det omedvetet defensivt, så jag tänkte att det skall jag inte göra igen utan bara köra utåt framåt. Jag klarar inga cutter på att hålla tillbaka och det lyckades jag undvika idag, säger Madelene Sagström till SGF efter rond 2. 

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Pernilla Lindberg varvade bogeys med birdies men landade till slut på 73 slag, ett över par, vilket räckte för att klara kvalgränsen. Lindberg ligger efter fredagens rond på en delad 49:e plats.

– Jag har lite svårt att sammanfatta ronden nu medsamma. Det var mycket som var bra och jag känner att jag inte fick ut allt. Puttarna droppade inte lika lätt idag som ett tag igår. Två av tre bogeys var treputtar vilket är lite icke karaktäristiskt för att vara mig, men det var tuffa och långa puttar.  Så det är lätt att hitta slagen jag lämnade därute känns det som, säger Pernilla Lindberg till SGF efter rond 2.

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Dani Holmqvist klarade också kvalgränsen och delar 49:e platsen efter att ha gått två över par på fredagen.

– Lite kyligt i morse, men jag spelade väldigt stabilt. Avslutade tyvärr lite dåligt med två felval av klubbor då jag var lite mellan avstånd och det hanterade jag inte så bra. Två över par idag och på par totalt och spelet känns bra. Det blir lite jobb på rangen efter lunch och ett bra fyspass på det, säger Dani Holmqvist till SGF efter rond 2.

 

Anna Nordqvist tappade efter trippelbogey

Se höjdpunkerna från Anna Nordqvists andra rond här:


Text: Erik Hallberg • 2017-03-25
TournyttCaroline HedwallDani HolmqvistLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top