Tiger Woods

Tournytt

Tiger Woods skrev brev till Augusta National 1995

För 20 år sedan vann Tiger Woods sin första major på Augusta National. Men redan två år tidigare tävlade han på banan för första gången. Efteråt skrev han ett brev till klubben.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-21 Uppdaterad 2017-03-21

Tiger Woods vann The Masters 1997, samma år han spelade banan som proffs för första gången. Men det var inte första gången han var med i majortävlingen. Redan 1995 var 19-årige Tiger Woods med som amatör, och klarade cutten för att sluta delad 41 i tävingen. Ett år senare deltog han också i tävlingen som amatör. Då missade han cutten.

 

Tiger om Masters: ”Jag hade älskat att kunna vara med”

I hans nyligen släppta bok, “The 1997 Masters: My Story”, skriver Tiger Woods detaljerat om hur de två tävlingarna som amatör hjälpte honom på vägen mot den historiska segern 1997.

Han skriver också att han efter sin sista runda 1995 lämnade ett brev till klubben, innan han åkte tillbaka till Stanford University för att gå på en lektion dagen efter.

 

Här är Tiger Woods alla segrar på PGA Tour

Så här skrev han till klubben i brevet:

“Jag hoppas att ni accepterar min innerliga tacksamhet för att ni givit mig möjligheten att uppleva den mest fantastiska veckan i mitt liv. Det var Fantasyland och Disney World ihopsatta till ett. Jag blev behandlad som en gentleman genom hela min vistelse och jag uppskattade det. The Crow’s Nest kommer alltid ha en plats i mitt hjärta och er magnifika golfbana kommer att fortsätta utmana mig genom min karriär som ammatör och proffs.

Jag har åstadkommit mycket här och lärt mig ännu mer. Er turnering kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta som den plats där jag klarade min första cut på PGA Tour, och dessutom i en major! Det är här som jag lämnade min ungdom och blev en man. För det är jag evigt i er skuld. Med varmaste hälsningar och djupaste tacksamhet.

Vänliga hälsningar,

Tiger Woods.”

Mer än två decennier efter att Tiger Woods skrev det brevet har han vunnit 14 majortävlingar. Fyra av dem vann han på Augusta National.

 


Text: Jesper Johansson • 2017-03-21
TournyttTiger WoodsTournyttUS Masters
Scroll to Top