Lyoness Open – Day Three

Tournytt

Marcus Kinhult vill tillbaka till European Tour

I veckan början Marcus Kinhult jakten på ett nytt European Tour-kort. Första stopp: Kenya.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-21 Uppdaterad 2017-03-21

2015 slog Marcus Kinhult igenom med buller och brak på den svenska golfscenen. Efter två rundor av Nordea Masters ledde junioren mot eliten, och därefter vann han en stor amatörtävling i USA.

Därefter klarade han, som 19-åring, kvalet till European Tour och deltog på den stora touren förra året.

Men resultaten gick inte riktigt Skaftösonens väg. Fram till sommaren hade han bara klarat cutten i två tävlingar, och han beslutade att spela på Challenge Tour istället. Där gick det betydligt bättre och efter att säsongen var klar hade han tre topp-10 placeringar på den touren och en delad fjärde plats som bäst.

Marcus Kinhult: ”Det måste jag förbättra”

Nu gör han sin säsongsdebut på samma tour. Årets första tävling för svensken blir i Barclays Kenya Open. Och målet med veckan är helt enkelt att få en bra start.
– Jag vill ta bra beslut och göra mitt bästa. Jag har inga specifika resultatmål i veckan, säger Kinhult till svenskgolf.se/wp.

Under vinterhalvåret har Marcus Kinhult tillsammans med sin familj bott i Spanien för att kunna träna på under vintern. Det upplägget är något han varit nöjd med:
– Just nu känns spelet helt okej. Jag har fått in en del bra träning och träningsspel i Spanien nu under vintern, så min off season har varit skön. Men det känns att jag varit borta från tävlingsgolfen ganska länge. På kort sikt kanske det inte är optimalt, men långsiktigt tror jag att det är bra för mig.

Vad är målet med säsongen?
– Det stora målet med säsongen är att spela till mig en status på European Tour.


Marcus Kinhult är långt ifrån ende svensk i veckans tävling på Challenge Tour. Totalt är det 14 svenskar som kvalat in till tävlingen. En av dem är regerande mästaren, Sebastian Söderström.
– Jag vill spela bra och bara komma in i tävlingsmode. Det hjälper mig att jag vann den här tävlingen förra året. Det är en ny bana, men man blir ändå lite mer säker och bekväm. Förhoppningsvis passar banan mig, säger han till Challenge Tour.

Här kan du se alla svenska deltagare:

Marcus Kinhult vill tillbaka till European Tour
Klicka på bilden för att se hela listan av deltagare.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-21
TournyttChallenge TourMarcus KinhultSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top