KRÖNIKA: Vilken tajming, Anna!

30 mars startar årets första major. Svenskgolf.se:s krönikör Martin Strömberg ser fram emot ANA Inspiration.

KRÖNIKA: Vilken tajming, Anna!
Martin Strömberg ser fram emot att se Anna Nordqvist spela i årets första major, som bara är veckor bort.

Det är aldrig lätt att följa upp en fantastisk rond, fråga alla stora spelare. Och Anna Nordqvists 61:a på lördagen var en av anledningarna till att det fanns frågetecken inför avslutningen.
Skulle hon orka ladda mentalt och skulle hon klara av att nollställa förväntningarna för en krävande slutrond? 

Anna Nordqvist gjorde just detta och tog hem sin sjunde LPGA-seger i snygg stil på Wildfire GC, inte särskilt långt ifrån där hon gick på college i Arizona State.
En känslomässig och självförtroendegivande seger, för Anna såklart.
En glädjande och hoppgivande seger för oss andra golfintresserade.

Med två veckor kvar till damernas första major, ANA Inspiration i Rancho Mirage, Kalifornien – tävlingen som tidigare hette Nabisco Dinah Shore och Nabisco Championship – är det ett formbesked och en tydlig signal till alla andra spelare att Anna blir att räkna med där.

Ifjol blev Anna delad 26:a och året innan, när kompisen Brittany Lincicome vann, blev Anna delad fyra, så visst kan hon spela bra där.
Är hon i form kan hon spela bra var som helst, den klassen har hon definitivt klivit upp i vid det här laget.

Hon kommer att vara en av favoriterna när tävlingen startar och det med all rätt – hon har tagit stora kliv den senaste tiden – inte minst när det gäller konsten att kunna slappna av och ha tålamod under ronderna.

Jag vet inte hur många ronder jag har kollat statistiken och sett alla greenträffar och fairwayträffar som Anna haft vissa tävlingar utan att få utdelning på greenerna.
Hon vet att de dagarna bollarna poppar upp nära hål eller de dagarna som hon får puttningen att stämma, då är hon längst upp.

Hon har spelet som krävs för att vinna fler majors och kanske få en liten revansch för det snöpliga slutet av US Womens Open ifjol då hon fick pliktslag för att ha snuddat sanden i en fairwybunker i särspelet mot Brittany Lang.

Det är hon definitvt värd!

Anna slutar topp-10 i nästa major!
Ja
38
3
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!