Hero Indian Open – Day One

Tournytt

Bara tolv spelare under par i Indien

Man vet att en golfbana är tuff när kvalgränsen just nu ser ut att gå vid fem över par.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-10 Uppdaterad 2017-03-10

Spelarna på European Tour har det inte lätt i Indien. Touren befinner sig i Indien för att spela Hero Indian Open och för första gången spelas tävlingen på DLF G&CC. Och spelarna har problem med banan. Längs fairways är tjocka buskage utsatta som gör att en boll i princip är borta så fort man missar åt något håll.

Det är just vad spelarna gör. Efter två dagar är det bara tolv av 143 spelare som är under par.

Visserligen har det varit långa uppehåll under både torsdagen och fredagen, som gjort att många knappt hunnit starta sitt andra varv på banan. Men med tanke på att kvalgränsen ser ut att gå vid fem över par, är inga rekordrundor att vänta.


Men en spelare ser ut att spela på en helt annan bana.
Indiern S.S.P. Chawrasia är totalt fem under par, efter en bogeyfri 67:a på fredagen.
– Efter första varvet var jag på par eftersom jag var lite rädd då banan är väldigt svår. Men överlag spelade jag bra i dag, sa Chawrasia till European Tour.
– Jag känner mig i form och satte en del puttar. Det är därför jag kunde gå fem under par. 

S.S.P Chawrasia är regerande mästare även om tävlingen bytt spelplats. Och indiern ser ut att trivas i sitt hemland. Förutom förra årets seger har han i tävlingen kommit tvåa vid fyra tillfällen. Alla hans tre segrar på touren har han tagit hem i sitt hemland.
– Jag vann förra året så jag är väldigt positiv. Och nu leder jag så det är självklart att jag känner mig säker och försöker vinna igen. Förhoppningsvis kan jag spela bra i ytterligare två dagar, sa Chawrasia.

Jens Fahrbring och Daniel Chopra är de enda blågula spelarna i veckans tävling. Fahrbring är tre över par, och därmed delad 32 inför helgen. Daniel Chopra, som spelar på platsen han levde i tolv år av sin uppväxt, hade en desto tuffare fredag. Han är totalt tolv över par, och kommer att missa cutten.

Här är den haltande ledartavlan:

Bara tolv spelare under par i Indien
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan

Text: Jesper Johansson • 2017-03-10
TournyttDaniel ChopraEuropean OpenJens FahrbringSSP ChawrasiaTournytt
Scroll to Top