Lorena Ochoa Invitational Presented by Banamex and Jalisco – Round Three

Tournytt

Lorena Ochoa gör comeback på LPGA Tour

Mexikos största golfstjärna genom tiderna kommer att göra comeback på LPGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2017-03-06 Uppdaterad 2017-03-06

Lorena Ochoa ska delta i Lorena Ochoa Match Play i Mexiko City 4-7 maj. I och med det spelar hon på LPGA Tour för första gången sedan Lorena Ochoa Invitational 2012. Stjärnan, som hälsade på herrarna som deltog i veckans WGC-tävling, sa så här:
– Jag vet att jag kommer att spela, så jag har tränat några gånger i veckan. Men jag lovar att från och med i morgon kommer jag att träna varje dag. Jag spelar helt okej. Jag tycker att det är roligt, sa Ochoa enligt AP.

Men även om hon spelar helt okej är hon en bit från toppformen. När hon fick frågan om hon fortfarande var lika bra var svaret kort.
– Nej.

Anledningen:
– Jag kan inte slå slag med klubbor med lägre gradtal än min järnsexa. Jag slår helt okej med min driver. Men jag har ingen styrka, så det är svårt att slå de långa järnklubborna. Om jag hamnar i ruffen vet jag inte vad jag gör. Det var länge sedan jag tävlade, så vi får se hur det går.

 

När Lorena Ochoa var 28 år gammal chockade hon hela golfvärlden när hon meddelade att hon skulle sluta spela golf. Hon var då världsetta men hade nyligen gift sig och ville fokusera på att skaffa familj och arbeta med sin egen stiftelse. Och om hon kommer upp i samma nivå är enligt mexikanskan tveksamt.
– Jag kunde inte hitta mina golfskor i morse, sa hon och skrattade, enligt AP.


Text: Jesper Johansson • 2017-03-06
TournyttLorena OchoaLPGA TourTournytt
Scroll to Top