Alfred Dunhill Links Championship – Second Round

Tournytt

R&A vill snabba på spelet – börjar med tävling redan i sommar

En av golfens största utmaningar är att öka speltempot. Nu vill R&A sätta ett exempel genom en tävling i sommar.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-23 Uppdaterad 2017-02-23

Speltempot är ständigt en diskussion bland golfare över hela planeten. Här i Sverige har flera klubbar hittat egna lösningar för att snabba på spelet, och nu har R&A tagit ett första steg för att göra sina tävlingar snabbare.

 

Så kontollerar klubben speltempot – från receptionen

R&A har nämligen beslutat att British Amateur Championships 36 hål långa slagspel kommer spelas med “ready golf”, alltså att spelarna ska vara redo att slå sitt slag när det är deras tur.
– Speltempot är något vi diskuterat flitigt de senaste tolv månaderna. Och ju mer jag ser av golfen, desto mer kommer jag att prata om det. Jag tror att det kommer bli viktigare och viktigare för att utveckla spelet, säger R&A:s vd,Martin Dempsey.

– I årets Amateur Championship kommer vi att implementera “ready golf”, vilket är en av våra rekommendationer för att öka spelhastigheten. Det är en del i vårt arbete att sätta ett exempel på hur speltempot kan öka.

Det är tur för Jason Day att han inte längre är en amatör. Tidigare i år meddelade han att han kommer försöka spela ännu långsammare den här säsongen.

19 knep som gör golfrundan snabbare


Text: Jesper Johansson • 2017-02-23
TournyttR&ASnabbare spel
Scroll to Top