The Honda Classic – Preview Day 2

Tournytt

Vilka fastnar i Jack Nicklaus björnfälla?

Det gäller att kontrollera sina nerver när man ska spela avslutningen av PGA Nationals Champion Course.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-22 Uppdaterad 2017-02-22

Räkna med dramatik i veckans PGA Tour-tävling. Efter att ha hållit till på Hawaii, i Kalifornien och Arizona är det nu dags för touren att resa österut och landa i Florida. Veckans tävling, Honda Classic, spelas på PGA National Golf Clubs Champion Course i Palm Beach Gardens. Och trots att många av spelarna i veckans tävling bor i närheten är det här långt ifrån säker mark.

När Jack Nicklaus såg över banans design beslutade han sig för att göra hål 15, 16 och 17 till en svår trio där tävlingar skulle avgöras.

Golfhålen har kommit att kallas The Bear Trap, Björnfällan, och välkomnar (eller avskräcker) spelarna med en stor staty av en björn.

Nicklaus tuffa avslutning består av tre hål med enorma vattenhinder. Här är hålen:

Vilka fastnar i Jack Nicklaus björnfälla?
Foto: Google Maps

Hål 15

Par 3, 163 meter.

Starten på Björnfällan. 1990 höjde man bakkanten på green för att göra den mer synlig från tee. Men det gjorde inte hålet mycket enklare. Det normala är att man spelar det här hålet in i vinden och att sikta mot bunkrarna till vänster, med en liten fade, är det optimala slaget för att undvika vatten. På söndagar är det vanligt att flaggan står långt bak till höger.

Vilka fastnar i Jack Nicklaus björnfälla?
Foto: Google Maps

Hål 16

Par 4, 397 meter.

Hålet är ett dogleg höger och ett av de svåraste par 4-hålen på banan. Från tee lutar allt mot vattnet till höger. En bunker har byggts för att fånga upp bollar som dras mot vattnet. De som istället missar fairway till vänster får ett långt inspel över vatten. Av de tre hålen i Björnfällan är det här det lättaste, men fortfarande väldigt svårt.

Vilka fastnar i Jack Nicklaus björnfälla?
Foto: Google Maps

Hål 17

Par 3, 174 meter.

När man har vinden i ansiktet eller när den kommer  från vänster, som den ofta gör, är det lätt att hamna i vattnet till höger. Med en bunker för slag långt till vänster finns det inte någon annan plats att landa än på green. Den tuffaste flaggan är på mitten av green till vänster. Då har spelarna bara en nio meter stor plats att landa på.

Så här säger spelarna om de tre tuffa hålen:

 

Fyra svenskar ska försöka undgå att fastna i fällan: Jonas Blixt, David Lingmerth, Freddie Jacobson och Carl Pettersson.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-22
TournyttCarl PetterssonDavid LingmerthFreddie JacobsonJonas BlixtPGA TourTournytt
Scroll to Top