OHL At Mayakoba – Round Three

Tournytt

Proffset: “Hjärtattacken var nog det bästa som hänt mig”

Jason Bohn var nära att mista livet i en hjärtattack senast han spelade golf på PGA National. Nu är han tillbaka för att ta njuta och leva i nuet.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-22 Uppdaterad 2017-02-22

Efter andra rundan av Honda Classic förra året var Jason Bohn tvungen att åka med ambulans till sjukhuset, då han kände smärtor i bröstet. Det visade sig att han hade fått en hjärtattack. Hans hjärtas nedre vänstra del var till 99 procent blockerad och det var en stor risk att han inte skulle klara sig.

Men det gjorde han.
Och inför veckans Honda Classic på PGA Nationals Champions Course är Jason Bohn angelägen att spela.
Så här sa han på en presskonferens inför tävlingen:
– Jag har längtat tillbaka hit. Jag kan inte vänta tills jag får spela här igen.

 

Efter hjärtattacken: PGA Tour–vinnarens tillstånd

Anledningen till att han är så intresserad av att återvända är, enligt honom själv, att hjärtattacken har förändrat honom.
Han är nu tacksam för chansen att spela golf – ett år senare.
– Hjärtattacken var nog det bästa som hänt mig. Jag har lärt mig mycket om mig själv, om dieter och om hur min kropp hanterar mat. Dessutom uppskattar jag nu saker som jag inte gjorde förr. Vi spelar den här sporten, och det kan vara extremt stressigt ibland. Jag tror att en stor anledning till hjärtattacken hade att göra med stress.

Den här veckan har Jason Bohn lovat sin fru att hålla sig borta från sjukhuset, förutom under det besök där han ska tacka personalen för deras arbete.
– Jag vill tacka dem för att de förändrade mitt liv till det bättre. Det är först nu jag förstår vad som menas med att leva i nuet, och njuta medan man kan, sa Bohn.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-22
TournyttJason BohnPGA TourTournytt
Scroll to Top