Genesis Open – Round Three

Tournytt

Ryder Cup-sensationen närmar sig PGA Tour-kortet

Många av de bästa européerna kombinerar spel på European Tour och PGA Tour. Det är något som även Thomas Pieters vill göra.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-20 Uppdaterad 2017-02-20

Ryder Cup-stjärnan Thomas Pieters är på jakt efter ett PGA Tour-kort. Och efter veckans delade andraplats på Riviera är han väldigt nära. Efter en avslutande 63-rond fick Pieters till slut 245 inofficiella FedEx Cup-poäng. Om man dessutom lägger till de poäng han redan skrapat ihop har han 306 poäng, 13 ifrån det som krävs för att till kommande säsong ha ett PGA Tour-kort.

 

Men den långt slående belgaren har inga planer att överge European Tour. Istället vill han göra som Henrik Stenson och Rory McIlroy och kombinera spel på de båda tourerna.

– Jag älskar att spela i Europa. Men om jag klarar av att säkra mitt PGA Tour-kort inom tre-fyra starter skulle det vara bra. Det kommer antagligen inte att förändra mitt schema i år, men det kommer underlätta för mig nästa säsong, säger Pieters till PGA Tour.

– Jag skulle vilja kombinera tourerna. Det bästa hade varit att spela på PGA Tour fram till maj, och sedan byta tillbaka till European Tour.

I de två kommande tävlingarna kommer Pieters att fortsätta jaga FedExCup-poäng.
Veckans Honda Classic får han spela då han fått en inbjudan av en sponsor, och efter det är det dags för WGC-tävlingen i Mexiko, som han kvalat till via sin världsranking.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-20
TournyttEuropean TourPGA TourThomas PietersTournytt
Scroll to Top