Maybank Championship Malaysia – Day Four

Tournytt

Zanotti vann efter superspurt

Fabrizio Zanotti inledde söndagen sex slag bakom ledande Danny Willett. Då stod paraguayanen för en av sin karriärs bästa golfrundor.

Text: Erik Hallberg • 2017-02-12 Uppdaterad 2017-02-12

När Fabrizio Zanotti rullade i sin birdieputt på det 17:e hålet tog han ledningen för första gången på hela veckan. Birdien följdes upp med en eagle på tävlingens sista hål. Med den fina avslutningen gick Zanotti den sista rundan på 63 slag, nio under par, något som räckte för att han skulle ta hem sin andra ET-titel i karriären.

Inte sedan Bubba Watson tog hem WGC HSBC Champions för snart tre år sedan har en vinnare på Europatouren lyckats avsluta med en eagle.

Se Zanottis fina avslutning här:

 

 


 

– Jag tror att det här var den bästa rundan i hela min karriär, jag är otroligt glad. Det här var en riktigt bra dag och en riktigt bra vecka, säger Zanotti till European Tour.

Zanotti erkänner att det dröjde innan han vågade tänka på en eventuell seger.

– Jag tror inte att det var innan hål 15 som jag tänkte att jag har en chans att vinna. När jag gjorde birdie där tänkte jag att jag kan ha en chans om jag gör två birdies till. Nu blev det ju en birdie och en eagle istället, det får man vara nöjd med, säger Zanotti.

Zanottis seger blir ännu mer imponerande med tanke på att han kom till Malaysia med en svag form. I de tre senaste tävlingarna hade 33-åringen missat kvalgränsen. 

– Det känns otroligt bra att vara en vinnare igen. Jag har jobbat mycket och jag var inte i någon superform när jag kom hit, men nu hör det till historien, nu är jag en vinnare igen, avslutar Zanotti.

Danny Willett som hade ett riktigt bra slagläge inför söndagen gick runt på 73 slag, ett över par. Med den svaga avslutningen slutade engelsmannen på en delad femteplats.

Ingen svensk klarade tävlingens kvalgräns. 

Se toppen av ledartavlan här:

Zanotti vann efter superspurt
Tryck på bilden för att se hela ledartavlan

Text: Erik Hallberg • 2017-02-12
TournyttEuropean TourTournytt
Scroll to Top