AT&T Pebble Beach Pro-Am – Round Two

Tournytt

Jordan Spieth leder i Kalifornien

Jordan Spieth delar ledningen i en haltande tävling. Ingen annan i toppen hann spela klart sina rundor under fredagen.

Text: Erik Hallberg • 2017-02-11 Uppdaterad 2017-02-11

AT&T Pebble Beach Pro-Am är PGA Tourtävlingen där proffsen får sällskap av Hollywood- och kändiseliten.
Under veckan används tre banor – Monterey Peninsula, Spyglass Hills samt Pebble Beach.

Spyglass Hill anses vara den svåraste banan i rotationen. Trots det verkar Jordan Spieth trivas som fisken i vattnet på just Spyglass.

Av de fem gånger amerikanen har spelat banan har han lyckats gå under par vid fyra tillfällen Fredagens runda var inget undantag då Spieth lyckades göra åtta birdies, vilket gav honom en score på 65 slag.

Efter rundan menade den 23-åriga amerikanen att han alltid gillat Spyglass Hill.

– Jag vet faktiskt inte riktigt varför men jag älskar den här banan. Kanske är det att greenerna är ärligare här än någon annan stans. Nu måste jag övertyga mig själv om att det faktiskt är likadant på Pebble Beach också, säger Spieth till PGA Tour.

Under lördagen är det dock dags för Spieth att ta sig an en annan bana. Pebble Beach.

För tre år sedan ledde Spieth samma tävling efter två rundor. Då gick han den tredje rundan på 78 slag efter sju bogeys. Förra året gick Spieth tredjerundan på 74 slag, vilket kostade honom en placering bland top tio.

– Pebble Beach är en greppbar bana när det inte blåser. För tillfället ligger jag tio under par. Om jag lyckas hålla ihop spelet på Pebble och göra några birdies för att kompensera för eventuella bogeys så kanske det kan räcka, säger Spieth.

Jordan Spieth delar för tillfället ledningen med Derek Fathauer, som inte hann spela klart sin andrarunda under fredagen. Ett slag efter ledarduon skuggar Jason Day som ligger nio slag under par.

Se toppen av ledartavlan här:

Jordan Spieth leder i Kalifornien
Tryck på bilden för att se hela ledartavlan

Text: Erik Hallberg • 2017-02-11
TournyttJordan SpiethPGA TourTournytt
Scroll to Top