Omega Dubai Desert Classic – Day One

Tournytt

Stensons stabila start

Henrik Stenson är med i toppen av ledartavlan efter öppningsvarvet i Dubai.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-02 Uppdaterad 2017-02-02

Henrik Stenson har spelat den första rundan av Dubai Desert Classic. Han gick ut på morgonen och efter 18 hål var svensken delad åtta, fyra under par. Han var överlag ganska nöjd med resultatet.
– Puttningen var riktigt bra i dag. Jag satte ett par viktiga parputtar tidigt på rundan vilket gjorde att rundan blev som den blev. Sedan gjorde jag birdies på par 5-hålen. Inte jättemycket till fyrverkeri men ändå stabilt, säger Henrik Stenson till Viasat Golf efter rundan.  

Men allt var inte bra, enligt världsfyran. Det långa spelet kan bli bättre.
– Jag är inte helt nöjd med min ballstriking i dag. Men jag gav mig själv lite chanser i slutet av rundan, så jag antar att vi fick vad vi förtjänade i dag, säger Henrik Stenson till Viasat Golf.

“Det var en snäll setup i dag”

Henrik Stenson, som tidigare var bosatt i Dubai, har spelat på veckans tävlingsbana hur många gånger som helst, då det var hans tidigare hemmabana.
Och han trivs på banan, men tror att den kommer ge mer motstånd i slutet av veckan.
– Jag tyckte det syntes på scoren att många kom till två-tre under par ganska snabbt. Det var en snäll setup i dag. Men greenerna blir nog lite hårdare mot slutet av veckan. På den här banan är det viktigt att hålla sig på fairway. Då har man chansen att vara på rätt sida flaggorna och kan sätta många puttar, säger Henrik Stenson till Via

“Om man gör det lite bättre varje dag blir det till slut bra”

Förra veckan tävlade inte Henrik Stenson, utan tillbringade tiden på rangen och övningsgreen. Hans tränare, Pete Cowen, är på plats i Mellanöstern.
– Vi har jobbat vidare på allting, egentligen. Jag var nöjd med puttningen i dag men inte helt nöjd med svingen – så nu ska jag äta lite lunch och sedan slå ett par hinkar. Det är ett långsiktigt arbete. Om man gör det lite bättre varje dag blir det till slut bra, säger Henrik Stenson till Viasat Golf.

Här är toppen av ledartavlan i skrivande stund:

Stensons stabila start

Här är alla svenskars resultat just nu:

Stensons stabila start

Text: Jesper Johansson • 2017-02-02
TournyttEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top