Omega Dubai Desert Classic – Previews

Tournytt

Danny Willett tror att amerikanska publiken förlåtit

Danny Willett och den amerikanska publiken under Ryder Cup hade en minst sagt ansträngd relation. Men det tror US Masters-vinnaren är glömt och förlåtet.

Text: Jesper Johansson • 2017-02-01 Uppdaterad 2017-02-01

Senaste US Masters-vinnaren, Danny Willett, är i Dubai för att delta i Omega Dubai Desert Classic. Förra året vann han tävlingen och började sin resa mot storformen på Augusta National.

Inför tävlingen fick han frågor om hur det skulle vara att tävla i USA igen, och hur han skulle tas emot av den amerikanska publiken.

Under Ryder Cup-veckan i slutet av september skrev nämligen Danny Willetts bror en artikel där han beskrev amerikaner som tjocka, korkade, giriga och utan klass.

Det fick Danny Willett stå till svars för under lagtävlingen som USA vann med enkelhet. Publiken var tydligt USA-partisk och Danny Willett var en av de spelare i det europeiska laget som fick motstå mest häcklingar.

Men det är inget han är rädd att behöva utstå när han återvänder till den nordamerikanska kontinenten för att tävla i Honda Classic.

– Med tanke på hur dåligt jag spelar just nu tror jag att de kommer välkomna mig med öppna armar. Jag spelar fruktansvärt. Jag tror de kommer att vara nöjda med det, skojade Danny Willett som under senare tid inte haft sin bästa form.

– Jag tror att människor inser att det självklart inte var jag som sa de där sakerna. Och att de självklart inte är mina ord eller åsikter. Så det borde inte vara något problem.

Det var i Dubai 2016 som Danny Willett började hitta formen som ledde upp till en grön kavaj på Augusta National. Han själv menar att han fick självförtroende av att vinna tävlingen:

– Om man ser på US Masters förra året kunde jag leva på Dubai ganska mycket. Hur jag spelade och hur ag spelade under press. Och hur jag kunde samla mig mentalt och sätta några puttar när det verkligen behövdes.


Text: Jesper Johansson • 2017-02-01
TournyttDanny WillettEuropean TourPGA TourTournyttUS Masters
Scroll to Top