Abu Dhabi HSBC Championship – Day Three

Tournytt

Svenskar peppade inför avslutningen

Fyra svenskar topp-25 i Abu Dhabi

Text: Martin Strömberg • 2017-01-21 Uppdaterad 2017-01-21

Det ser spännande ut med svenska glasögon inför sista dagen av Abu Dhabi HSBC Championship.

Ingen blågul är längst upp i täten men fyra spelare är inom fyra slag och med en bra avslutning kan det räcka långt.

Peter Hanson har bäst utgångsläge på sin delade sjundeplats, två slag bakom engelsmannen Tyrrell Hatton.

– Det är roligt med en bra inledning på säsongen. Svingen känns bra och även puttningen är stabil.Det ärt alltid kul att spela i Abu Dhabi och av någon anledning passar banan mig bra, har gått i ledarboll några gånger genom åren och många topplaceringar. Dock ingen seger… än, säger Hanson till Svensk Golf.

På delad tolfteplats finns Alex Norén och Henrik Stenson, tre slag från ledningen. Stenson var nöjd med spelet tredje dagen, mindre nöjd med scoren.

– Jag slog bollen bäst idag så det var trevligt. Men jag behöver få av locket på hålet, har flirtat med kanterna lite väl mycket sista två dagarna. Det är ju ett kompakt leaderboard så med en låg ronda har jag ju kanske chansen, den som lever får se, säger Stenson lurigt.

Också Alexander Björk får ses med en liten möjlighet. Han har många spelare framför sig men är bara fyra slag bakom Hatton.

– Kan jag spela bra så finns det absolut goda chanser till en bra placering. Är nog tyvärr lite långt upp till hela vägen så det skule verkligen behövas en superrunda. Jag får gå ut och satsa på birdies och se hur ronden utvecklar sig, säger Björk.

Ställningen

 

 


Text: Martin Strömberg • 2017-01-21
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonPeter HansonTournyttTyrell Hatton
Scroll to Top