Sony Open In Hawaii – Round Two

Tournytt

Justin Thomas drar ifrån på Hawaii

Det nya golfåret kunde knappast börja bättre för Justin Thomas. Under fredagen slog amerikanen ännu ett PGA-rekord.

Text: Erik Hallberg • 2017-01-14 Uppdaterad 2017-01-14

Justin Thomas verkar onekligen trivas på Hawaii. 

Förra veckan vann Thomas SBS Tournament of Champions som avgjordes på paradisöarna.

Den här veckan inleddes strålande genom att bli den sjunde spelaren i PGA Tours historia att gå en runda på färre än 60 slag.

Under fredagen fortsatte den 23-åriga amerikanen sin nya vana att skjuta fina scorer när han gick runt på 64 slag, sex under par. Den fina starten på tävlingen betyder ett nytt PGA-rekord. Aldrig tidigare har någon spelat 36 hål på 123 slag. Det tidigare rekordet var 124 slag och sattes av Jason Day under BMW Championship 2015.

Trots ett nytt rekord och en ledning på hela fem slag ner till Gary Woodland hade Justin Thomas en ganska svängig runda under fredagen. Tre boogeys varvades med sju birdies och avslutades med en eagle på det sista hålet.

– Jag visade verkligen inte upp min bästa golf i dag. Jag visade inte ens upp riktigt bra golf eller bra konsekvent golf, säger Thomas till PGA Tour efter att han avslutat fredagens runda.

– Jag förstår att det är svårt att få allting att klicka jämt och i dag klickade det inte för mig. Det kändes okej men rundor som i går händer bara när allting klickar.

Gary Woodland som ligger på andraplatsen har fem slag upp till Thomas och två slag ner till de tre spelare som delar på tredjeplatsen, Zach Johnson, Hudson Swafford och Justin Rose.

 

Se ledartavlan från Sony Open nedan:

Justin Thomas drar ifrån på Hawaii
Klicka på bilden för att hela ledartavlan

Text: Erik Hallberg • 2017-01-14
TournyttJustin ThomasPGA TourTournytt
Scroll to Top