142nd Open Championship – Round Two

Tournytt

Nu röstar Muirfield om kvinnliga medlemmar – igen

Förra gången röstade inte tillräckligt många för ett ja till kvinnliga medlemmar. Hur går det nu?

Text: CM Hellsten • 2017-01-10 Uppdaterad 2017-01-10

Tidigare i år röstade The Honourable Company of Edinburgh Golfers at Muirfield om kvinnliga medlemmar skulle tillåtas. För att ändra på reglerna krävdes att två tredjedelar av rösterna var för en förändring.
Förslaget röstades ned med minsta möjliga marginal, 14 röster.

Beslutet väckte reaktioner.

Tidigare i vintras publicerade Heart Scotland News ett foto på en parkbänk i Edinburgh där det hade monterats en plakett där det förkunnades att Muirfields medlemmar inte fick sätta sig där – uppmaningen kom från stadens kvinnliga invånare.


När R&A (som arrangerar British Open) meddelade att Muirfield inte kommer få vara värd för tävlingen så länge The Honourable Company of Edinburgh Golfers inte ändrar reglerna om kvinnors medlemskap så bekräftades att det skulle bli en ny omröstning. 

Snart är det dags.

Omröstningen sker torsdag 23 februari.

Resultatet från den nya omröstningen ska offentliggöras före sista mars.

“Vi röstar inte på grund av The Open”

– Vi har ett ansvar för East Lothian och Skottland. The Open är det fjärde största idrottsevemanget i Storbritannien och har en stor ekonomisk påverkan. Vi röstar inte på grund av The Open. Rent finansiellt är tävlingen inte en allt för stor affär för klubben, men på längre sikt ser vi att ett negativt beslut kan få konsekvenser för vår egen besöksnäring och sänka kvalitén bland våra medlemmar och vår personal, säger en anonym medlem till Golf Digest.

 

Hur tror du att omröstningen slutar?

Skriv i kommentarsfältet!


Text: CM Hellsten • 2017-01-10
TournyttMuirfield Golf ClubThe OpenTournytt
Scroll to Top