SBS Tournament of Champions – Round Three

Tournytt

Justin Thomas i ensam ledning

Den 23-åriga amerikanen har två slags marginal ner till japanen Hideki Matsuyama inför den avslutande ronden.

Text: Erik Hallberg • 2017-01-08 Uppdaterad 2017-01-08

Justin Thomas var inför lördagens runda i delad ledning med Ryan Moore. Men efter att Thomas avslutat den tredje ronden urstarkt är den 23-åriga amerikanen i ensam ledning med två slags marginal ner till Hideki Matsuyama på andraplatsen.

Thomas gick precis som under de första två ronderna runt på 67 slag, sex under par. I och med det är han -18 inför den avslutande rundan.

Thomas ryck kom på det fjortonde hålet då han lyckades nå upp till greenen med en monsterdrive. Väl där sänkte Justin Thomas eagle-putten för att gå upp i ensam ledning.

Amerikanen hade chansen på ytterligare en eagle på det artonde hålet men han fick nöja sig med en birdie efter att ha tvåputtat.

På andraplatsen hittar vi japanen Hideki Matsuyama som fortsätter att spela strålande golf.

Matsuyama, som har vunnit fyra av de fem senaste tävlingarna han spelat, spelade stabilt under lördagen då han gick runt på 66 slag, sju under par.

Matsuyama var inte sen att hylla Thomas efter att han avslutat sin rond.

– Justin har inga svagheter alls i sitt spel. Han slår långt, han har ett otroligt närspel, han puttar bra och han har en bra bollträff. Vi kommer behöva gå lågt i morgon för att kunna komma ikapp honom, säger Matsuyama till PGA Tour.

En intressant fakta att komma ihåg inför söndage när att den enda spelaren som slagit Matsuyama under japanens otroliga streak är just Justin Thomas som vann CIMB Classic at Malaysia. 

 

Se ledartavlan nedan:

Justin Thomas i ensam ledning
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Text: Erik Hallberg • 2017-01-08
TournyttHideki MatsuyamaJustin ThomasPGA Tour
Scroll to Top