BMW PGA Championship – Day Two

Tournytt

Så kontrolleras speltempot på European Tour

För att komma till rätta med långsamt spel har Europatouren från och med i år två typer vid tidtagning av speltempo; "Monitoring" och "Timing". Så här funkar det.

Text: Olof Åsgård • 2016-12-22 Uppdaterad 2016-12-22

1) Om en grupp tappar tid går domarna in och övervakar bollen (monitor). Spelarna informeras om att de kommer att bli “monitored” och domaren följer sedan gruppen.

2) Om någon spelare som är övervakad överskrider den givna tiden att slå (40 sekunder, 50 sekunder för första spelaren) delar domaren ut en “Monitoring Penalty”.

3) En spelare som har fått ett “Monitoring Penalty” hamnar på klockan (timed) vid nästa tee och alla slag och hålltider kontrolleras av den övervakande domaren såvida gruppen inte återtagit sin position.

4) Får spelaren två “Monitoring Penalties” får han 2 600 euro i böter. Om en övervakadgrupp förlorar ytterligare tid kommer den eller de spelare som anses orsaka förseningen att bli klockade.

5) När spelaren överskrider den givna tiden för slaget kan spelaren först få en varning som innebär en “bad time”. Vid en andra “bad time” får spelaren 1 slags plikt samt 2 600 euro i böter.


Text: Olof Åsgård • 2016-12-22
TournyttEuropean TourSnabbare spelTournytt
Scroll to Top