5de455a62309f

Tournytt

Därför har Sagström en sten (!) i golfbagen

Tre segrar och totalt tolv topp 10-placeringar på 15 tävlingar på Symetra Tour. Och så vann LET-kvalet som avslutning på en sagolik säsong. Här får du lära känna Madelene Sagström lite bättre.

Text: Olof Åsgård • 2016-12-21 Uppdaterad 2016-12-21

24-åriga Madelene Sagström från Enköpings GK debuterade som proffs och dominerade fullständigt på Symetra Tour.

På 15 tävlingar blev det tolv topp-10-placeringar varav tre segrar och när säsongen summerades hade uppländskan slagit rekord i inspelade prispengar – 167 064 dollar.

Madelene Sagström utsågs naturligtvis till Årets Rookie och Årets Spelare på Symetra Tour.

Och så säkrade hon det första kortet till LPGA Tour.

För att ha chans att komma med i Europas Solheim Cup-lag 2017 spelade Madelene Sagström även kvalet till Ladies European Tour.

Hon vann det också.  

Här får du lära känna Madelene Sagström lite närmare: 

TRÄNING

Slag jag lägger mest tid på: Ett vanligt grundslag med järnnian.

Hatövning i gymmet: Jag älskar gymmet och tycker allt är roligt. Eller förresten, jag tycker konditionsträning kan bli tråkigt efter ett tag.

Favoritvärde i trackman: Jag är förtjust i svingspår, face- och attackvinkel… Nej, nu ljuger jag. Min favorit är svinghastighet med drivern som jag har hakat upp mig på otroligt mycket sista åren. Jag ligger runt 98 mph under träning och strax över 100 på tävling och det är där jag vill vara.

BANOR

Världens bästa bana: Jag har inga favoritbanor utan försöker se det bästa i den bana jag spelar för veckan.

Svåraste hål jag någonsin spelat: Sjuan på Raintree i Charlotte är en par 5 som är så himla smal och från tee finns det inget annat alternativ än att slå en draw som du inte ser vart den tar vägen.

Spelar jag helst i Sverige: Jag har aldrig spelat Bro Hof men vill. Annars gillar jag Vasatorp och hemmabanan Enköping är alltid kul.

Hit åker jag inte igen: Det finns nog ingen bana jag inte vill spela igen. Om jag spelade dåligt på en bana får och vill jag ta revansch.

 

TÄVLING

Sämsta pro-am-slaget jag sett: Jag själv slog faktiskt en socket ner i vattnet under en pro-am i år.

Häftigaste comebacken jag sett: Jag jagade Laura Wearn som ledde inför sista varvet i Atlanta men hon spelade riktigt dåligt. Sen vände hon verkligen på sitt spel mot slutet och sänkte en lång birdieputt på 18:e och vann med ett slag före mig. Det var coolt att se.

Kortaste putten jag missat: På college missade jag en som var kortare än en decimeter. Då var inte coachen jättenöjd med mig.

BAGEN

Så märker jag mina golfbollar: Med mitt stjärntecken, Skorpion, och det kommer jag alltid göra. Ett M med en liten pil på och det passar ju utmärkt.

Favoritsnack i bagen: Banan och nötter men i år har jag varit svag för
Lärabars. 

Udda pryl i bagen: En sten som mina grannar gav mig och den betyder väldigt mycket. De hade den och reste över hela världen och sen fick jag den. Den är inte så stor eller tung dock, vilket är bra och behändigt.

 

OUT-OF-BOUNDS

Senaste sms jag fick: Från min massör och hon skrev: Girl, I just updated my iPhone and this crap is freaking me out.

Maträtt jag helst lagar: Fisk i ugnen. Smidigt och jag behöver inte oroa mig över att jag ska bränna den.

Tre saker jag tar med till en öde ö: En bok, min 58-gradare för att slå lite bunkerslag och min brorsa Jesper. Jag tror att vi skulle kunna hitta på roliga äventyr.


Text: Olof Åsgård • 2016-12-21
TournyttLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top