Så har Tiger Woods sving förändrats genom åren

1992 debuterade Tiger Woods på PGA Tour. Så här hans sving förändrats genom åren.

Så har Tiger Woods sving förändrats genom åren
Den stora bilden: Tiger Woods i sin comeback 2016. Den infällda bilden: Tiger Woods debut på PGA Tour 1992. //Foto: Getty Images

1992 debuterade Tiger Woods på PGA Tour och spelade en tävling – Nissan Los Angeles Open.

Året efter spelade Tiger Woods tre tävlingar på PGA Tour som har sammanställt ett klipp med hur Tiger Woods sving har förändrats genom åren – från 1993 till 2017. 

Se klippet här:

Så här kommenterade Golfskolans dåvarande instruktör, Henrik "Hempa" Lundqvist,  utvecklingen fram till 2016:

"De två saker jag uppmärksammar direkt är hans uppställning som är mer upprätt, mer flex i knäna samt att hans vikt är mer bak mot hälarna.  Nu låter han sitt svingcentrum flytta sig mer än tidigare, därav har hans handplan ändrats en hel del."

"Hans handplan är mer ifrån kroppen i start än tidigare, på toppen av baksvingen är hans axelplan mer horisontellt samt att armsvingen är vertikalare med händerna högre och lite mer "laid off", det vill säga att klubban pekar mer till vänster för en högerspelare på toppen av baksvingen."

"Det har skett en dramatisk förändring"

"Allt det här medför att han nu är flackare in i bollen och tar minde torv än tidigare då han var brantare in i bollen och tog betydligt större torvor."

"I genomsvingen så är hans höfter mer roterade idag än tidigare samt att hans händer inte är lika mycket svingade inåt vänster utan nu är de högre och har lite mer rotation i handlederna efter bollträff med en högre avslutning med armarna. Om Tiger är klar med sitt svingbyggande kan jag bara sia om, men det har skett en dramatisk förändring och klart är att vi ser lite Hank Haney- och Butch Harmon-tendenser."

Härligt att Tiger är tillbaka!
Ja
43
5
Nej
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!
  • Få svenskgolf.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!